Gode råd til Black Friday


"Vil du købe en elektronikforsikring med?"

Selvom det er en fornuftig tanke at ville forsikre dyrt elektronik, er det undtagelsen snarere end reglen, at det kan betale sig at købe butikkernes dyre forsikringer. Hos de fleste forsikringsselskaber kan du nemlig få en elektronikforsikring i form af en tilvalgsdækning til indboforsikringen. En forsikring, der dækker alt elektronik og alle hvidevarer i husstanden - og altså ikke kun et enkelt produkt.

 

Har du fortrudt, at du købte en elektronikforsikring i butikken?

Som regel har du 14 dages fortrydelsesret på de forsikringer, du køber i fx en elektronikforretning. Så du har faktisk mulighed for at komme ud af det igen, hvis du har truffet en for hurtig beslutning.

Elektronikforsikring til mobil, pc og tablet

Elektronikforsikring_køb_i_butik_web

Tre gode råd før Black Friday

1- Undersøg, hvordan du er dækket hos dit forsikringsselskab, inden du køber en engangsforsikring i (net)butikken. Måske kan det bedre kan betale sig for dig at få en samlet elektronikforsikring som tilvalg til indboforsikringen.

2 - Brug tommelfingerreglen om, at hvis du har flere elektronikprodukter, som du gerne vil have forsikret, så kan det bedst betale sig at gøre det gennem dit forsikringsselskab.

3 - Vær opmærksom på forskellene på selvrisikoen, afskrivningen og dækningsperioden, når du undersøger de forskellige forsikringstilbud.

 

hacker-black-friday

Beskyt din identitet på nettet

Det er ikke kun butikkerne, der glæder sig og gør klar til Black Friday. Også de digitale tyve er velforberedte og klar til at få fingrene i dine personlige oplysninger. Derfor er det ekstra vigtigt, at du agerer kritisk forbruger.

✓ GF’s gode råd til sikker tilbudsjagt på Black Friday:

✓ Anvend sikre hjemmesider. Indtast kun dine betalingsoplysninger via sikre (krypterede) linjer på netsteder, du har tillid til. Se efter en hængelås eller ”https” i adresselinjen

✓ Wow-tilbud. Er tilbuddet ”for godt til at være sandt”, så vær ekstra opmærksom på webshoppen

✓ Brug antivirusprogrammer og firewalls, som kontrollerer de data, du henter online

✓ Benyt sikre adgangskoder og tofaktor-godkendelse. Opret unikke og avancerede adgangskoder til alt fra Facebook og Instagram til netbank, e-mail og e-Boks. Skift dine koder regelmæssigt og benyt tofaktor-godkendelse, hvor det er muligt

✓ Gå kritisk til dine indbakker. Vær opmærksom på snyde-mails og sms’er, som ser reelle ud, men som prøver at narre konto- og betalingsoplysninger ud af dig, også kaldet phishing

✓ Tjek hjemmesidens anmeldelser og stjerner på Trustpilot

✓ Opdater programmer - så de har en større modstandskraft mod angreb

 

Medlemsfordel hjælper dig

Har du været uheldig at få kapret din identitet, dit CPR-nummer, dine kontooplysninger eller adgangskoder, kan processen med at rede trådene ud igen være både tidskrævende og frustrerende.

Som medlem i GF har du adgang til medlemsfordelen ”Identitetstyveri”. Det betyder, at du uden beregning kan få hjælp til at forebygge, opdage og begrænse misbrug af din identitet.

Find flere gode råd og læs mere om GF-medlemsfordelen, der hjælper dig, hvis du som medlem kommer i hænderne på en ID-tyv.

Identitetstyveri: Undgå id-tyveri med 10 råd

Gode råd, når du står i butikken

- Vær opmærksom på, at tilbudsvarer kan være ældre modeller, butikken skal af med

- Tjek om den ekstra forsikring er nødvendig, eller om du allerede er dækket i dit forsikringsselskab

- Tjek energimærket, så du kan spare fx el og vand

- Spørg i butikken, om apparatet kan tåle at blive tændt/slukket ofte

Undgå skader på dine hvidevarer

- Få en montør til at sætte din apparater til – du er ikke dækket af forsikringen, hvis dine hvidevarer og elektriske apparater er fejlmonteret eller fejltilsluttet

- Hiv stikket ud af stikkontakten, når det er tordenvejr
- Sæt kun hvidevarer i gang, når du er vågen og hjemme (vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine)

- Fjern transportbeslag inde i tromlen, i vaskemaskinen, inden du starter den

- Skal dine hvidevarer stå udenfor, skal du sikre dig, at de kan tåle temperaturer ned til -15 grader

- Undgå udskudt start på fx vaskemaskinen – den bruger strøm, mens den venter på at gå i gang og spændingen skaber større risiko for brandfare

Sådan undgår du skader på din elektronik

Mobiltelefoner, tablets og computere kan let få skader eller blive ødelagt i en travl hverdag. Det er ikke bare dyrt for dig, hvis de går i stykker. Det er også irriterende, hvis du skal undvære dem. Derfor har vi samlet en række tips til at forebygge skader på din elektronik.

Sådan undgår du skader på din elektronik