Ring til os

+ 45 70 13 80 80

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

  Sammen deler vi overskuddet

  Mere end 215 mio. kroner. Så meget deler vi med medlemmerne i 2021. Overskudsdelingen er skattefri, og din andel af overskuddet trækkes fra prisen på dine forsikringer i årets løb. Hos GF Forsikring gælder det solidariske princip. Er du allerede medlem i GF, kan du få et aktuelt overblik over din andel af overskuddet på Mit GF.

  Sådan fungerer det

  Se film: Overskudsdeling forklaret på under 1 minut

  Hvordan er det lige, at GF's overskudsdeling fungerer? Vi har lavet en lille film, som på bare 53 sekunder forklarer princippet om overskudsdeling. 

  Princippet for overskudsdeling

  Hos GF er det dig, der får del i overskuddet, fordi vi er ejet af medlemmerne. Hvert år gør vi regnskabet op, og er der overskud, er det dig – og ikke en gruppe af aktionærer – der får glæde af overskuddet.

  Din sikkerhed for rigtige pris
  Overskudsdeling er din sikkerhed for, at du ikke betaler for meget for dine forsikringer. Populært sagt kan man sige, at du betaler a conto for dine forsikringer. Når årets skader og regnskab er gjort op så får du og alle vores andre medlemmer overskuddet retur i form af billigere forsikringer det efterfølgende år. Skulle der et enkelt år være underskud, mærker du ikke noget til det. Og har du været uheldig i årets løb og haft en skade, så får du alligevel del i overskuddet.

  Se din andel på Mit GF
  Du kan få et overblik over din andel af overskuddet ved at logge ind på din personlige side hos os, Mit GF. Din andel bliver trukket fra i prisen på dine forsikringer, efterhånden som de fornys i 2021. 

   

  Overskudsdeling-Ikoner_groen-graa-streger-1600x550px

  Læs mere om medlemskabet

  Overskudsdelingen er blot én af dine særlige fordele som medlem i GF Forsikring. Se mere på gfforsikring.dk/medlem
  Spørgsmål og svar

  Når vi nærmer os årets afslutning, gør vi regnskabet op. 

  Overskudsdelingen på bilforsikringen gøres op i hver enkelt forsikringsklub, mens overskudsdelingen på alle andre forsikringer gøres op på landsplan.

  Du kan læse mere om vilkår for overskudsdeling nederst på siden.

  I 2020 har medlemmerne været forskånet for de store vejrskader. Derudover har corona-situationen betydet færre bilskader og indbrud de fleste steder i landet, mens der omvendt har været flere udgifter til rejseforsikring end normalt.

  Generelt har 2020 budt på færre bilskader end normalt. Kun i en enkelt forsikringsklub har der i 2020 været så dyre bilskader, at der ikke er overskudsdeling til klubbens medlemmer på bilforsikringen.

  På Mit GF kan du se din andel af overskuddet på din bilforsikring, som trækkes fra prisen i 2021.

  Overskudsdelingen på dine andre forsikringer er 4 procent i 2020 mod 5 procent året før. Dette fald skyldes, at der i 2019 var et ekstraordinært godt investeringsresultat, der gjorde, at vores bestyrelse besluttede at give medlemmerne en ekstra stor overskudsdeling. I 2020 har skaderegnskabet igen givet plads til overskudsdeling, men investeringsresultatet har været mere beskedent.

  Din andel af årets overskud på dine øvrige forsikringer kan du se i Mit GF, efterhånden som dine forsikringer fornys i 2021.

  Samlet set er overskudsdelingen til medlemmerne i 2021 på mere end 215 mio. kroner.

  Nej, det skal du ikke. Overskudsdelingen i GF er skattefri. Vi trækker ganske enkelt din andel af årets overskud fra som en procentsats af den pris, du skal betale for det kommende års forsikringer.

  Ja, det gør du, hvis der er overskud på bilforsikringen i din forsikringsklub og/eller på alle de øvrige forsikringer i GF. Vores princip er solidarisk, du får del i overskuddet, selvom du har haft skader.

  Hvis du betaler flere gange om året, så får du løbende din del af overskuddet, da det fratrækkes forholdsmæssigt på dine opkrævninger. Fx hvis du har kvartårlig betaling, så får du en fjerdedel af overskuddet pr. opkrævning, hvilket betyder, at du får dit overskud fordelt hen over dine fire betalinger.

  Nej, du får kun overskudsdeling for den periode, dine forsikringer er i kraft.

  Overskudsdeling er selvfølgelig også et naturligt princip i vores erhvervsforsikringer. Har du erhvervsbilforsikring, så afhænger overskuddets størrelse i 2020 af den forsikringsklub, du er tilknyttet, og beløbet kommer din virksomhed til gode i 2021.

  Alle andre erhvervsforsikringer end erhvervsbil gøres op på landsplan på tværs af forsikringsklubberne, og her er der en overskudsdeling på 4 % i 2020, som trækkes fra prisen på virksomhedens forsikringer, efterhånden som de fornys i 2021.

  Alle forsikringsselskaber indeksregulerer priserne hvert år, så prisen følger den almindelige prisudvikling i samfundet.

  Ud over den årlige indeksregulering så kigger vi i GF også på, om de enkelte produkter er lønsomme, dvs. om præmieindtægter harmonerer med skadeudgifter.

   
  Vilkår

  Vilkår for overskudsdeling

  Overskudsdeling på forsikringer
  Skader på alle forsikringer undtagen bil gør GF op på selskabsniveau på tværs af klubberne landet over. Overskudsdelingen fastsættes ud fra omfanget af skader samt en samlet vurdering af årets resultat. Er der overskud, bliver din andel trukket fra i prisen på dine forsikringer ved hovedforfald. Hovedforfald er den dato, hvor dine forsikringer fornys for det næste år.

  Overskudsdeling på bilforsikring
  Skaderne på bilforsikringen gør vi hvert år op i din forsikringsklub. Er der overskud, bliver din andel trukket fra i prisen på dine bilforsikringer ved hovedforfald. Hovedforfald er den dato, hvor dine forsikringer fornys for det næste år. Bilforsikringen i GF har altid hovedforfald 1. januar.

  Jo færre skader, du og de øvrige medlemmer har, jo billigere bliver det for alle medlemmer i GF Forsikring.

  For at få din andel af overskuddet er det et krav, at dine forsikringer er i kraft ved hovedforfald, da vi fratrækker det seneste års overskud i din præmie for næste forsikringsperiode.

  Hvis du opsiger forsikringen i løbet af forsikringsperioden, får du ikke den fulde andel af overskuddet. Når vi tilbagebetaler for meget indbetalt præmie til dig, modregner vi din andel af overskuddet for det antal måneder af året, hvor du ikke er forsikret hos os.

  Betaler du månedsvis, kvartalsvis eller halvårligt modregnes overskuddet forholdsmæssigt i din opkrævning.

  Overskudsdelingen er ikke en del af de gældende forsikringsbetingelser. GF Forsikring kan til enhver tid ændre vilkårene for overskudsdelingen.


  Disse vilkår gælder fra 1. januar 2021.

   

  Få nyheder fra GF Forsikring

  124.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
  Vil du også være med?

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev