Ring til os

+ 45 70 13 80 80

Vi sidder klar til at hjælpe dig!
GF Husforsikring

Billig husforsikring med overskudsdeling

Dit hus er en af dit livs største investeringer, men det behøver din husforsikring ikke være. Hos GF hjælper vi med at sammensætte din husforsikring, så du er dækket fra kælder til kvist, mens vi holder forsikringspræmien på et minimum. 

Samtidig har du mulighed for at sikre din investering med vores gode deldækninger, der dækker, hvis insekter forårsager skade, eller der opstår skader pga. råd på døre eller vinduer. Her skal du ikke betale selvrisiko, hvis døren eller vinduerne kan repareres.

Her kan du læse om, hvad en husforsikring dækker og ikke dækker samt, hvad du skal være opmærksom på, så du får mest ud af din forsikring.

 

I GF gælder princippet:
Jo færre skader, jo større overskud til deling.

Det betyder, at hvis vi sammen forebygger og derved undgår skader, 
kan vi dele et større overskud, når året er omme.

Hvor god er du til at undgå skader? Find ud af det og vind lækre præmier.

Spil med og vind

Hvad dækker husforsikringen

Hvad dækker en husforsikring? 

Selvom du passer godt på dit hus, kan skader være svære at undgå, og så er det rart at vide, at du er dækket med en husforsikring. Ofte vil det være brand- eller vandskader, men en husforsikring hos GF kan også dække følgende skader:

 
Fordele med en husforsikring hos GF

Fordele med en husforsikring hos GF

Der er flere fordele ved at have din husforsikring hos GF. Du kan skræddersy husforsikringen med tilvalgsdækninger, så den passer til dine behov. Samtidig får du en god dækning til en fair pris. 

Uanset, hvilken sammensætning du vælger, er der følgende fordele inkluderet i din GF husforsikring: 

 • Hjælp døgnet rundt. Du kan altid ringe til os, hvis du står i en kritisk situation.
 • Rabat på din husforsikring, hvis du forebygger vand- og brandskader.
 • Overskudsdeling: Vi deler overskuddet med dig, fordi GF er ejet af medlemmerne.
 
Få den optimale husforsikring med GF Forsikring
Få den optimale husforsikring

Få den optimale husforsikring  

Hvis du ønsker det, kan du vælge følgende tre tilvalgsdækninger til din husforsikring, så du er ekstra sikret:

1. Udvidet vandskade

 Udvidet vandskade er værd at overveje i takt med, at det danske vejr bliver mere ekstremt. Hvis du vælger udvidet vandskade til husforsikringen, får du dækket:

 • Skader efter almindeligt og kraftigt regnvejr, der ikke betegnes som skybrud 
 • Fygesne, der trænger ind i huset og smelter
 • Kloak- eller grundvand, der stiger op i huset efter et kraftigt regnvejr eller efter længere tids regn
 • Vand, der siver eller drypper fra synlige rør, fx en radiator
 • Vandspild og tab af gas, olie eller lignende, hvis du har en skade på dine rør eller stikledninger.

2. Udvidet dækning

 Udvidet dækning til din GF husforsikring giver en ekstra tryghed, der kan spare dig for uforudsete regninger og gener. Vælger du udvidet dækning til din husforsikring, får du dækket:

 • Skader efter visse skadedyr
 • Bekæmpelse af visse skadedyr
 • Byggematerialer som bliver stjålet, brænder eller får vand-/stormskade
 • Funktionsfejl i husets elektriske installationer
 • Skader på haveanlæg og havebelægninger 

3. Dækning af kosmetiske forskelle

Vælger du kosmetiske forskelle til din husforsikring, får du mulighed for at genskabe det pæne udtryk i dit hjem. Kosmetiske forskelle til husforsikringen dækker, hvis:

 • Du får en rørskade i et rum med klinker/fliser. Her kan du få dækket udgifterne til at skifte klinker/fliser på gulvet eller væggen, alt efter hvor rørskaden er sket, hvis man ikke længere kan skaffe de klinker/fliser du har. Er den samme klinke/flise på andre flader i rummet, kan du også få dækket halvdelen af udgiften til at få udskiftet dem, så du kan sikre dig et ensartet og pænt udtryk i rummet.
 • Du har også mulighed for at dækket halvdelen af udgiften til at udbedre kosmetiske forskelle som følge af en skade på dit glas eller sanitet. Det kan fx  være kosmestiske forskelle mellem dit toilet og håndvask"

 

Godt råd til din husforsikring

Godt råd til din husforsikring 

Hvis du overvejer en tilvalgsdækning til din husforsikring, er det en god idé at vurdere, om merudgiften opvejer risikoen for, at du får brug for tilvalgsdækningen. Vi anbefaler, at du overvejer dine krav til økonomisk stabilitet og æstetik på en rationel måde. Har du økonomisk rådighed til selv at betale for en skade, hvis du får behov det – og er det dét, du foretrækker?

Nogle tilvalgsdækninger er fornuftige for nogle husejere, mens det ikke nødvendigvis er tilfældet for andre. Kig i husets tilstandsrapport, eller få hjælp af en byggesagkyndig til at vurdere, om tilvalgsdækninger til din husforsikring er en god idé for dig.

Du kan også blive ringet op af GF, der gerne hjælper dig med at finde løsning, der passer til dine behov.

Hvad koster en husforsikring?

Prisen på din husforsikring afhænger af flere faktorer, og prisen er derfor individuel. Når vi beregner prisen på din husforsikring, ser vi blandt andet på, hvor du bor, antallet af skader, selvrisiko og hvilke tilvalgsdækninger, du ønsker. 

Ønsker du en nøjagtig pris på din husforsikring, kan du prøve vores online prisberegner.

Sænk prisen på din husforsikring

Sænk prisen på din husforsikring

Der findes flere måder, du kan sænke prisen på din husforsikring på. Du kan selvfølgelig vælge en højere selvrisiko. Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale i tilfælde af, du får en skade. Jo højere en selvrisiko, du vælger, desto billigere bliver din husforsikring.

Det skal også kunne betale sig at forebygge skader. Derfor giver vi dig rabat, hvis du har installeret vandalarm og højvandslukke, og hvis du har brandalarm med overførsel til alarmcentral. Kontakt en af vores rådgivere og hør mere om muligheden for at få rabat.

Den sidste måde til en billigere husforsikring er samlerabat. Ved at samle mindst tre af dine forsikringer hos GF, får du 10% i samlerabat. Du kan kombinere samlerabat med rabatten på vandalarm, højvandslukke og brandalarm.  

Kontakt en af vores rådgivere og hør, om du har mulighed for rabat på din husforsikring.

 
Hvad dækker husforsikringen ikke

Hvad dækker husforsikringen ikke?

Der er visse ting, din husforsikring ikke dækker. Det kan fx være genstande, bygningsdele eller installationer, der har en erhvervsmæssig karakter. I tilfælde af brand eller kraftige vejrforhold er skader på dit indbo heller ikke dækket af husforsikringen – her er det indboforsikringen, der dækker.  

Derudover dækker forsikringen ikke genstande, der er omfattet af garanti, serviceordning, eller sælgers ansvar i henhold til købelovens reklamationsregler.  Det kan være en ny vaskemaskine, som kortslutter, fordi der er en fabrikationsfejl i den.

 

Værd at huske

Værd at huske

Der er få ting, du skal huske, når du har en husforsikring. Det første er, at du skal sørge for at kontrollere, at de oplysninger, GF har om dig og dit hus, er korrekte. Hvis det ikke er tilfældet, kan det have betydning for erstatningen – det kan fx være, hvis du foretager en ombygning eller renovering af dit hus uden at give GF besked. På MitGF kan du hurtigt og let tjekke, om oplysningerne til din husforsikring er korrekte.

Derudover er det vigtigt, at du er opmærksom på at vedligeholde dit hus og din have, da det kan have betydning for din erstatning, fx hvis tagrender og afløb er stoppet, så der ikke er frit afløb. Du kan se i policen, hvad du skal være opmærksom på at vedligeholde.  

Er du ikke medlem i GF, kan du downloade forsikringsbetingelserne til husforsikringen her.
 
Tørkedækning

Tørkedækning

Ingen kan spå om, hvornår langvarig tørke rammer Danmark. Men hvis en ny tørke er skyld i, at dit hus slår revner, så er der lidt hjælp at hente fra GF’s tørkedækning. 

Tørkedækning er en ”plaster-på-såret”-forsikring, som dækker større tørkeskader på huse og sommerhuse med op til 150.000 kroner.

Læs mere om tørkedækningen her.

Du kan også supplere din husforsikring med udvidet dækning og udvidet vandskade.

 

 

Sådan anmelder du en skade på din husforsikring

Hvis du får brug for at anmelde en skade på din husforsikring, kan du hurtigt og nemt registrere din skade online. Vi gør dog opmærksom på, at inden du anmelder en skade, skal du huske at begrænse skaden mest muligt.  

Få nyheder fra GF Forsikring

126.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
Vil du også være med?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

 

Spørgsmål og svar

En husforsikring dækker, hvis dit hus får skader som følge af fx brand, storm, skybrud, hærværk eller indbrud.

Prisen på en husforsikring afhænger blandt andet af dine tilvalgsdækninger. Beregn din pris på husforsikring