Forsikringer for alle

Billig husforsikring med overskudsdeling

Dit hus er en af dit livs største investeringer, men det behøver din husforsikring ikke være. Hos GF hjælper vi med at sammensætte din husforsikring, så du er dækket fra kælder til kvist, mens vi holder forsikringspræmien på et minimum.

Hvad dækker en husforsikring?

Selvom du passer godt på dit hus, kan skader være svære at undgå, og så er det rart at vide, at du er dækket med en husforsikring. Ofte vil det være brand- eller vandskader, men en forsikring til dit hus hos GF kan også dække følgende skader:

 

• Brand, lynnedslag, eksplosion eller kortslutning
• Storm
• Sky- eller tøbrud
• Tyveri, indbrud eller hærværk
• Svamp- og insektskade
• Rådskade
• Rør- og kabelskade

Fordele med en husforsikring hos GF

Der er flere fordele ved at have din husforsikring hos GF. Du kan skræddersy forsikringen med tilvalgsdækninger, så den passer til dine behov. Samtidig får du en god dækning til en fair pris.

Uanset, hvilken sammensætning du vælger, er der følgende fordele inkluderet i din GF husforsikring:

• Hjælp døgnet rundt. Du kan altid ringe til os, hvis du står i en kritisk situation.

Rabat på din husforsikring, hvis du forebygger vand- og brandskader.

• Overskudsdeling: Vi deler overskuddet med dig, fordi GF er ejet af medlemmerne.

 

Få tilbud på husforsikring

Besøg prisberegneren

 

Godt råd til din husforsikring

Hvis du overvejer en tilvalgsdækning til din husforsikring, er det en god idé at vurdere, om merudgiften opvejer risikoen for, at du får brug for tilvalgsdækningen. Vi anbefaler, at du overvejer dine krav til økonomisk stabilitet og æstetik på en rationel måde. Har du økonomisk rådighed til selv at betale for en skade, hvis du får behov det – og er det dét, du foretrækker?

Nogle tilvalgsdækninger er fornuftige for nogle husejere, mens det ikke nødvendigvis er tilfældet for andre. Kig i husets tilstandsrapport, eller få hjælp af en byggesagkyndig til at vurdere, om tilvalgsdækninger til din husforsikring er en god idé for dig.

Du kan også blive ringet op af GF, der gerne hjælper dig med at finde løsning, der passer til dine behov.

Hvad koster en husforsikring?

Prisen på din husforsikring afhænger af flere faktorer, og prisen er derfor individuel. Når vi beregner prisen på din forsikring, ser vi blandt andet på, hvor du bor, antallet af skader, selvrisiko og hvilke tilvalgsdækninger, du ønsker.

Ønsker du en nøjagtig pris på din husforsikring, kan du prøve vores online prisberegner.

 

Beregn din pris

Få den optimale husforsikring

Hvis du ønsker det, kan du vælge følgende tre tilvalgsdækninger til din husforsikring, så du er ekstra sikret:

 

1. Udvidet vandskade

Udvidet vandskade er værd at overveje i takt med, at det danske vejr bliver mere ekstremt.
Hvis du vælger udvidet vandskade til husforsikringen, får du dækket:

Skader efter almindeligt og kraftigt regnvejr, der ikke betegnes som skybrud
Fygesne, der trænger ind i huset og smelter
Kloak- eller grundvand, der stiger op i huset efter et kraftigt regnvejr eller efter længere tids regn
Vand, der siver eller drypper fra synlige rør, fx en radiator
Vandspild og tab af gas, olie eller lignende, hvis du har en skade på dine rør eller stikledninger.

2. Udvidet dækning

Udvidet dækning til din GF husforsikring giver en ekstra tryghed, der kan spare dig for uforudsete regninger og gener. Vælger du udvidet dækning til din husforsikring, får du dækket:

Skader efter visse skadedyr
• Bekæmpelse af visse skadedyr
• Byggematerialer som bliver stjålet, brænder eller får vand-/stormskade
• Funktionsfejl i husets elektriske installationer
• Skader på haveanlæg og havebelægninger

3. Dækning af kosmetiske forskelle

Vælger du kosmetiske forskelle til din husforsikring, får du mulighed for at genskabe det pæne udtryk i dit hjem. Kosmetiske forskelle til forsikringen dækker, hvis:

Du får en rørskade i et rum med klinker/fliser. Her kan du få dækket udgifterne til at skifte klinker/fliser på gulvet eller væggen, alt efter hvor rørskaden er sket, hvis man ikke længere kan skaffe de klinker/fliser du har. Er den samme klinke/flise på andre flader i rummet, kan du også få dækket halvdelen af udgiften til at få udskiftet dem, så du kan sikre dig et ensartet og pænt udtryk i rummet.

Du har også mulighed for at dækket halvdelen af udgiften til at udbedre kosmetiske forskelle som følge af en skade på dit glas eller sanitet. Det kan fx være kosmetiske forskelle mellem dit toilet og håndvask. 

Værd at huske

Der er få ting, du skal huske, når du har en husforsikring. Det første er, at du skal sørge for at kontrollere, at de oplysninger, GF har om dig og dit hus, er korrekte. Hvis det ikke er tilfældet, kan det have betydning for erstatningen – det kan fx være, hvis du foretager en ombygning eller renovering af dit hus uden at give GF besked. På MitGF kan du hurtigt og let tjekke, om oplysningerne til din husforsikring er korrekte.

 

 

Derudover er det vigtigt, at du er opmærksom på at vedligeholde dit hus og din have, da det kan have betydning for din erstatning, fx hvis tagrender og afløb er stoppet, så der ikke er frit afløb. Du kan se i policen, hvad du skal være opmærksom på at vedligeholde.

Er du ikke medlem i GF, kan du downloade forsikringsbetingelserne til husforsikringen her.

Sænk prisen på din husforsikring

Der findes flere måder, du kan sænke prisen på din husforsikring på. Du kan selvfølgelig vælge en højere selvrisiko. Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale i tilfælde af, du får en skade. Jo højere en selvrisiko, du vælger, desto billigere bliver din forsikring.

Det skal også kunne betale sig at forebygge skader. Derfor giver vi dig rabat, hvis du har installeret vandalarm og højvandslukke, og hvis du har brandalarm med overførsel til alarmcentral. Kontakt en af vores rådgivere og hør mere om muligheden for at få rabat.

Den sidste måde til en billigere husforsikring er samlerabat. Ved at samle mindst tre af dine forsikringer hos GF, får du 10% i samlerabat. Du kan kombinere samlerabat med rabatten på vandalarm, højvandslukke og brandalarm.

Kontakt en af vores rådgivere og hør, om du har mulighed for rabat på din husforsikring.

Hvad dækker husforsikringen ikke?

Der er visse ting, din husforsikring ikke dækker. Det kan fx være genstande, bygningsdele eller installationer, der har en erhvervsmæssig karakter. Skader på dit indbo er heller ikke dækket af forsikringen – her er det indboforsikringen, der dækker.

Derudover dækker forsikringen ikke genstande, der er omfattet af garanti, serviceordning, eller sælgers ansvar i henhold til købelovens reklamationsregler.  Det kan være en ny vaskemaskine, som kortslutter, fordi der er en fabrikationsfejl i den.

Sådan anmelder du en skade på din husforsikring

Hvis du får brug for at anmelde en skade på din husforsikring, kan du hurtigt og nemt registrere din skade online. Vi gør dog opmærksom på, at inden du anmelder en skade, skal du huske at begrænse skaden mest muligt.

 

En husforsikring dækker, hvis dit hus får skader som følge af fx brand, storm, skybrud, hærværk eller indbrud.

Prisen på en husforsikring afhænger blandt andet af dine tilvalgsdækninger. Beregn din pris på husforsikring
Eller se vores side omkring prisen på husforsikring