Forsikringer for alle

Bilforsikring til elbil, hybrid og plug-in hybrid

Hos GF kan du tilpasse din forsikring til elbil eller hybridbil, så den passer til dine behov. For hvert år, du kører uden skader, bliver din elbilforsikring billigere, indtil du når sidste pristrin. Bliv klogere på, hvad du skal vide, når du vælger bilforsikring til el- og hybridbil.

Hvad dækker forsikring til el- og hybridbiler?

 

Når du vælger din bilforsikring til en elbil eller hybridbil hos GF, kan du sammensætte din forsikring, som du vil.

Du skal som minimum altid have den lovpligtige ansvarsforsikring, men du bør overveje, om du vil supplere din bilforsikring med kasko eller delkasko.

Ansvarsforsikring:

- Lovpligtig

- Dækker skader på andre og deres ting

Delkasko:

- Dækker bl.a. tyveri og tyveriforsøg

- SOS-redningsforsikring, når du kører i udlandet

Kasko:

- Gratis reparation af stenslag i forruden 

- Dækker skader på både bil og batteri ved trafikuheld

- Dækker skader på ladekabler ved hærværk, tyveri eller anden pludselig skade, der ikke skyldes slitage

Med kaskoforsikring er du selvfølgelig også dækket, hvis din el- eller hybridbil bliver udsat for tyveri, hærværk eller glasskader. Derudover kan du supplere med tilvalgsdækninger som eksempelvis friskade, værdiforringelse eller parkeringsskade.

Hvad koster det at forsikre en elbil?

Prisen på en bilforsikring til el- eller hybridbiler afhænger blandt andet af bilfabrikanten, modellen, kørselsforbrug, selvrisiko og om du vælger ansvarsforsikring, delkasko eller kasko.

Mange tror, at det er dyrere at forsikre elbiler end almindelige biler, men det handler om at skille tingene fra hinanden.

Ligesom med en bil, der kører på benzin eller diesel, er der forskel på, om det er en bil med alt i sikkerhedsudstyr, en praktisk bybil eller en hurtig sportsvogn. Flere hestekræfter øger risikoen for skader – og det påvirker prisen.

Det samme gælder priserne på en forsikring til el- og hybridbiler. Eksempelvis er Tesla-modellerne som regel dyrere end andre modeller og har flere hestekræfter. Det gør dem dyrere at forsikre.

Beregn din pris her

Forskellen på elbiler og hybridbiler

Elbiler kører udelukkende på strøm, mens hybridbiler og plug-in hybrid både kan køre på strøm og brændstof. Rent forsikringsmæssigt har det dog ikke nogen betydning på prisen, om du skal forsikre en elbil eller hybridbil. Det er der flere årsager til.

Forsikring til en hybridbil koster det samme som tilsvarende almindelige biler, der kører på benzin eller diesel. Det skyldes, at bilen har lige så mange mekaniske komponenter. Omvendt er der færre mekaniske dele i elbiler, men reservedelene er ofte dyrere – det gør, at prisen på en forsikring til elbiler og hybridbiler ligger i det samme prisleje.

Rækkevidde og vejhjælp

Som medlem hos GF Forsikring får du lokale fordele – én af de fordele er vejhjælp. Det betyder, at hjælpen altid er inden for rækkevidde i tilfælde af, at du kører tør for strøm. En af de store bekymringer ved elbiler har været rækkevidden. Det er dog ikke længere på samme måde en udfordring. Det skyldes, at de fleste elbiler i dag kan køre et sted mellem fem og syv kilometer per kilowatt-time (kWh).

En lille elbil, der kan oplades til 40 kWh, vil dermed kunne køre cirka 200 kilometer (40 kWh x 5 kilometer). Det er langt mere end den gennemsnitlige danskers kørselsbehov, som er godt 40 kilometer om dagen. Rækkevidden kan dog variere – især om vinteren – hvor den mindskes med 20-50 %. Det er derfor især vigtigt, at du er opmærksom på rækkevidden i vintermånederne.

Elbiler er involveret i flere skader

Skiftet fra en almindelig bil, der kører på benzin eller diesel, til en elbil kan kræve lidt tilvænning. Især accelerationsevnen i elbiler kan overrumple uerfarne elbilbilister, og det er derfor en god idé, at du er påpasselig med at låne bilen ud.

En undersøgelse viser, at 92% af alle skader er kollisionsskader. Det kan både være i solouheld eller i sammenstød med en eller flere biler.

Vær derfor opmærksom på, at du ikke undervurderer accelerationsevnen.

 GF forsikring | Elbiler og Hybridbiler - ladestander

Vær obs på mekaniske fejl

Hvis du overvejer eller allerede har købt en el- eller hybridbil, skal du være opmærksom på, at mekaniske fejl på bilen ikke er omfattet af din kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker, når der opstår en ’hændelse’. Det kan være trafikuheld, hærværk eller tyveri.

Kører du på motorvejen, og batteriet står af, vil det altså ikke være din kaskoforsikring, der dækker.

Husforsikring dækker ladeboksen

Du skal have styr på, hvordan din forsikring dækker ladeboksen og ladekabler, når du tegner bilforsikring til elbiler og hybridbiler. I de fleste tilfælde vil en ladestander, som er monteret på dit hus eller carport, være dækket af husforsikringen. Sådan er det også hos GF Forsikring. Som medlem hos GF Forsikring er dine ladekabler dog dækket af kaskoforsikringen. Det er ikke alle steder, hvor det er tilfældet, så undersøg gerne dine forsikringsbetingelser.

Det betaler sig at køre ordentligt

Som medlem hos GF får du ikke blot del i vores overskudsdeling. Din bilforsikring bliver også billigere jo færre skader, der er anmeldt i løbet af året. For hvert år, du kører uden skader, bliver din bilforsikring til elbil eller hybridbil billigere, indtil du når sidste pristrin.

Skulle du være uheldig og få en skade, får du alligevel del i årets overskud.

Ønsker du en bilforsikring til elbil, hybrid eller plug-in hybrid hos GF, ordner vi alt det praktiske i forbindelse med skiftet. Det er både hurtigt og nemt at blive godt kørende.

Læs mere om medlemskabet