Salg af bil:
Få styr på din forsikring

Når du vil sælge din bil, skal du være opmærksom på, at der er forskel på, om du sælger bilen til en privat person eller en bilforhandler. 
Bliv klædt godt på til at sælge din bil her.

Hvad skal jeg vide, når jeg sælger bil?

Ved salget af din bil hæfter du for bilens ansvarsforsikring i op til fire hverdage, indtil bilen er blevet omregistreret. Det gælder uanset, om du sælger bilen til en privat person eller en bilforhandler. Du aftaler med køber, hvem der har ansvaret for omregistrering af bilen. 

Fire hverdage til omregistrering af bilen

Langt de fleste, der sælger deres bil, omregistrerer bilen med det samme. Det skyldes, at du som sælger fortsat betaler for afgifter på bilen i de fire hverdage. Det slipper du for, når bilen er omregistreret. 

Hvis det er aftalt, at køber skal omregistrere bilen, men ikke får det gjort i løbet af de fire hverdage, kan du dog selv afmelde bilen hos SKAT. På den måde slipper du for afgifter, og du hæfter heller ikke længere for bilens ansvarsforsikring. 

Omregistrer et køretøj

Forsikring når du skal sælge din bil

Til forhandler eller privat person?

Når du sælger din bil, og den er blevet omregistreret, får vi automatisk besked fra SKAT om, at din bilforsikring skal ophøre grundet et ejerskifte. Det betyder også, at det ikke er nødvendigt at kontakte GF. 

Hvis du har penge til gode hos GF, når din forsikring ophører, vil du få pengene udbetalt til din NemKonto. 

Hvis du sælger til en privat person

Sælger du din bil til en privat person, skal du aldrig lade køber prøvekøre bilen alene. Du risikerer nemlig, at dit forsikringsselskab ikke dækker, hvis din bil bliver stjålet, fordi du frivilligt har udleveret nøglerne. 

Du skal også være opmærksom på at sikre, at køber har et gyldigt kørekort, hvis I prøvekører bilen sammen. Du får nemlig også en bøde, hvis du overlader din bil til en person uden et gyldigt kørekort. 

Hvis du sælger til en bilforhandler

Mange sælger bilen til en forhandler, fordi den indgår som del af handlen til en ny bil. I et sådan tilfælde vil du muligvis opleve, at forhandleren siger, at de står for omregistrering af bilen.

Et godt råd er, at du får indført i slutsedlen, at bilen skal omregistreres med det samme. På den måde er du bedst sikret, hvis forhandleren sælger bilen videre.

 

Omregistrer bilen hurtigst muligt

Hos GF anbefaler vi, at du får omregistreret bilen hurtigst muligt – uanset, om du sælger bilen til en privat person eller en forhandler. Det er sikrest for dig som sælger. For at undgå uklarheder, er det en god idé, at det tydeligt fremgår af slutsedlen, hvem der er ansvarlig for omregistrering af bilen, hvis ikke det gøres ved overdragelsen. Husk at tjekke op på, om køber får det gjort i løbet af de fire hverdage, hvis køber får ansvaret. 

Skifter du bil?

Sælger du din bil, fordi du skifter til en anden model, er det en god idé, at du kontakter dit forsikringsselskab. Prisen på din bilforsikring kan nemlig variere, når du skifter bil. Det er fordi, prisen afhænger af dit dækningsbehov, og en række faktorer ved den nye bil som fx antal hestekræfter.

 

Beregn din pris på bilforsikring

BIL_1_Mand_m_hund_bagagerum_517930062 (1)

Det betaler sig at køre pænt

Som medlem i GF betaler det sig at køre ordentligt. Hos GF deler vi overskuddet, så jo færre skader, vores medlemmer anmelder i løbet af året, jo billigere bliver din forsikring det efterfølgende år, fordi overskuddet bliver trukket fra prisen. Men er du uheldig og får en skade, får du stadig del i overskuddet.

Læs mere om overskudsdeling

Forbliv godt kørende

Har du spørgsmål i forbindelse med, at du skal skifte eller sælge din bil, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte GF. Vi hjælper hellere end gerne med at finde den rigtige dækning eller tilpasse de nuværende forsikringer, så du forbliver godt kørende.

Bestil et uforpligtende forsikringstjek, hvor du sammen med en forsikringsrådgiver kan få gennemgået dine forsikringer. Det koster ikke noget og tager kun ti minutter.