Undgå dyre regninger, når du leverer leasingbilen tilbage

Leasing af biler er populært som aldrig før – og med god grund. For mange indebærer leasing økonomiske fordele, og du minimerer fx risikoen for et tab ved gensalg.

De økonomiske fordele kan dog blive væsentligt mindre, hvis du ikke ved, hvad du skal være opmærksom på, når du afleverer leasingbilen.

Vi hjælper dig godt på vej.

Sådan undgår du en efterregning

Det er en god idé, at du undersøger leasingselskabets krav til, hvilken stand du skal levere bilen tilbage i. Derudover skal du dykke ned i, hvilke betingelser der er gældende for din bilforsikring.

Det kan være, at bilforsikringen indeholder en tilbageleveringsforsikring, som dækker skader, der måtte være, når du afleverer leasingbilen.

Acceptable og ikke-acceptable skader

Et vigtigt begreb i forbindelse med afleveringen af leasingbilen er ”slitage”. Her skelner leasingselskaber ofte mellem ”ikke-acceptabel slitage” og ”acceptabel slitage”.

Det kan ikke undgås, at der kommer en form for slitage på en leasingbil, men der kan være stor forskel på, hvad der opfattes som acceptabelt.

Ikke-acceptabel slitage bliver ofte betegnet som en forringelse af bilens værdi og stand, som enten påvirker udseendet, har betydning for bilens køreegenskaber eller teknik, der ikke virker.

Som udgangspunkt kan du forvente, at du skal betale for, at den type slitage bliver udbedret.

Leasingbil forsikring skade

Hvordan udbedrer du skaderne?

Sørg altid for, at du får anmeldt eventuelle skader, inden du afleverer din leasingbil. Du risikerer nemlig at få en ekstraregning, hvis taksator ikke har mulighed for at gennemgå skaderne, så dit forsikringsselskab ikke kan undersøge og dække skaderne.

Det er dog ikke nødvendigvis altid, at det bedst kan svare sig at få dækket skaderne gennem forsikringen. I visse tilfælde, hvis du har flere buler eller ridser, kan du risikere at betale selvrisiko for hver skade – og det kan derfor muligvis være billigere at få dine skader udbedret hos en fagmand eller leasingudbyderen.

Det er dog vigtigt at understrege, at du altid skal få anmeldt dine skader til dit forsikringsselskab. På den måde kan de hjælpe dig med at tage stilling til, hvad der kan svare sig for dig.

Kontakt GF

Sørg for at overholde serviceaftalen

En anden forudsætning for at undgå en efterregning er, at du overholder din service- og vedligeholdelsesaftale på bilen.

Overholder du ikke serviceaftalerne, risikerer du, at du ikke får dækning, hvis du har en skade.

Vær til stede under gennemgangen

Når du afleverer din leasede bil, anbefaler vi, at du er til stede, mens standen bliver gennemgået. Det sikrer, at der ikke opstår misforståelser, fordi du præcist kan se, hvad der bliver fremhævet af skader. På den måde er du sikker på, at du ikke får en regning for skader, du ikke har lavet.

Læs også: Vi skal købe ny bil

Hold øje med dit kilometerforbrug

Jo flere kilometer, din leasingaftale er på, jo dyrere er den faste månedlige ydelse. Kører du mere end de aftalte kilometer, kommer du ofte til at betale overpris for de kilometer. Derfor er det vigtigt, at du kender dine kørselsbehov og er realistisk omkring det – det er nemlig ikke alle leasingaftaler, der kan genforhandles i aftalens løbetid.

Omvendt kan det vise sig, at du har kørt færre antal kilometer end det, der er angivet. Så vil du i nogle tilfælde få tilbagebetaling fra dit leasingselskab for det underkørte kilometerantal. Det varierer dog fra leasingaftale til leasingaftale.

Uanset om du køber eller leaser din bil, risikerer du at få en forholdsmæssig erstatning i tilfælde af skader, hvis du overskrider det årlige kilometerforbrug, som du har aftalt med dit forsikringsselskab.

Forholdsmæssig erstatning vil sige, at erstatningen svarer til forholdet mellem den betalte pris og prisen, du skulle have betalt. Du får stadig erstatning, selv om du har overskredet dit kilometerforbrug. Har du et kilometerantal på 8-14.000, men har kørt 16.000 kilometer, risikerer du at få en nedsat erstatning.

Det kan fx betyde, at du ikke får erstattet bilens fulde værdi ved tilfælde af en totalskade. Husk derfor altid at informere dit forsikringsselskab, hvis dit kørselsmønster ændrer sig.

Leasingbil forsikring tilbagelevering

Bliv godt kørende som leasingbilist hos GF

Med en leasingpakke som tilvalg til din bilforsikring hos GF Forsikring, er du bedst muligt sikret mod økonomiske overraskelser, når du afleverer bilen. Leasingpakken er gældende, indtil du afleverer bilen, og dækker dine eventuelle skader på afleveringstidspunktet. Rejser leasingselskabet et krav om erstatning eller udbedring af mangler, er det vigtigt, at du straks giver GF besked, så vi kan efterse bilen.

Derudover indeholder leasingpakken en dækning, vi kalder ekstraordinær leasingydelse. Med den får du dækket den del af førstegangsydelsen, som leasingselskabet ikke dækker, hvis bilen totalskades eller forsvinder ved tyveri, indenfor de første 12 måneder af leasingaftalen. Se betingelser for maksimumsum mm.

Hvis du ønsker leasingpakken som tilkøb til din bilforsikring, skal du tegne den senest en måned efter, at din aftale med leasingselskabet er trådt i kraft. 

Få del i overskuddet

Hos GF er vi ejet af medlemmerne. Det betyder, at du som medlem får del i overskuddet. Det er din garanti for, at du ikke betaler mere end nødvendigt for dine forsikringer.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvordan vi kan hjælpe med dine behov.

Bliv ringet op