Uanset hvor du befinder dig i verden, har du brug for en indboforsikring. Den hjælper dig både i hverdagen derhjemme, og også når du rejser på ferie. Selvom du kun har få ejendele med dig på ferie, så dækker din indboforsikring faktisk meget mere end bare indholdet i din kuffert. 

Indboforsikring og din ferie 

Ansvarsforsikring redder feriestemningen

Indboforsikringen kan redde feriestemningen, den indeholder nemlig også den meget vigtige ansvarsforsikring

 

Ansvarsforsikringen hjælper dig, hvis du kommer til at skade andre personer eller andre personers ting. Det gælder både derhjemme i din dagligdag, når du fx bevæger dig rundt på cykel, og også når du rejser væk eller tager på besøg.

Forestil dig fx, at du har lejet sommerhus og smadrer en hel stabel tallerkner, fordi du snubler over hundens hale. Sådan en skade kan du anmelde til din ansvarsforsikring og få dækket noget af skaden.  

Et andet scenarie kunne være, at du drikker rosé på terrassen hos gode venner en sommeraften. På et tidspunkt kommer du til at vælter roséflasken, og din værtinde får vinpletter på sit 2.000 kr. dyre hørsæt.

 

Så er gode dråber dyre, og det er gode råd også, hvis du ikke har en ansvarsforsikring. Selvom du skal betale en selvrisiko, så hjælper ansvarsforsikringen dig med at erstatte det dyre hørsæt, og du undgår sure miner.

 

Ansvarsforsikringen nytter altså og gør en forskel. Og den er ligeglad med, hvad du pakker i din feriekuffert, hvor mange ting du ejer generelt, eller om du bor stor eller småt.

Opgrader indboforsikring med tilvalgsdækninger

Vi har alle sammen særlige ejendele, som enten er meget dyre eller helt uundværlige. Og tingene tager vi også med på ferie.

 

Når du mister og skader ting på din ferie væk hjemmefra, så er det din indboforsikring, der træder til. Men nogle gange skal din indboforsikring opgraderes, for at du er dækket.

Det gælder fx skader på mobiltelefon og tablet, hvor du skal udvide indboforsikring med elektronikforsikring for at være dækket.

Eller måske bruger du briller eller høreapparat? De kan fx forsvinde i Gudenåens vand, fordi du kæntrer i din kanoferie. Så er det godt, hvis du har udvidet din indboforsikring med det særlige tilvalg briller og høreapparat.

Og din cykel, hvad med den? Måske cykler du Bornholm tynd i din ferie, men får cyklen stjålet fra parkeringen foran vandrehjemmet. Eller måske bliver cyklen stjålet fra garagen derhjemme, mens du er væk på ferie. Her træder cykelforsikringen til og dækker, hvis du har udvidet indboforsikringen med netop den tilvalgsdækning – og hvis cyklen vel at mærke var låst, og du har stelnummer.  

Du kan få et overblik over alle de tilvalg, vi har hos GF, og som du kan opgradere din indboforsikring med her.
Sommerhus_Vesterhavet_Dannebro_Stråtægt_Strand_Havet_web

Rejseforsikring en del af din indboforsikring

Et særligt tilvalg, som du kan udvide din indboforsikring med, er GF’s årsrejseforsikring.

Selvom det hedder en rejseforsikring, så dækker den også din ferie i Danmark, hvis du har udvidet med afbestillingsforsikring og har booket mere end tre overnatninger.

Du kan få dækket tab af ferie. Dvs. hvis ferien helt må droppes, allerede inden den er begyndt, fordi du er blevet syg eller kommet til skade.

Du kan også få erstattet ødelagte feriedøgn, hvis du bliver syg i mere end halvdelen af din ferie. Endelig hjælper rejseforsikringen dig også, hvis du må aflyse eller tage hjem fra ferie pga. sygdom i nærmeste familie.

Rejseforsikringen dækker hele din husstand, uanset hvor tit I rejser, og uanset om I holder ferie sammen eller hver for sig. Den gælder et helt år ad gangen, og du skal vælge mellem dækning i hele verden eller kun i Europa.

Læs mere om vores rejseforsikring

Når uheldet sker på din ferie

Selvom du passer godt på dine ting, så kan det gå galt. Der er mange scenarier på en ferie, hvor din indboforsikring træder til og hjælper.

Du kan blive narret af en lommetyv, du kan få indbrud i din bil på en rasteplads på Autobahn, og dine ting kan forsvinde fra dit hotelværelse i Ringsted eller på Rhodos.

Din bagage kan forsvinde et sted mellem CPH Airport og Phuket i Thailand, du kan falde i søvn på stranden og få stjålet din taske. Osv. osv.

Når du mister eller får skadet dine ting på ferien, skal du anmelde det til indboforsikringen, i mange tilfælde kan du få hjælp. Det koster ingen eller en selvrisiko alt efter, hvordan du har indrettet din indboforsikring.
 
 

Forebyg indbrud hjemme, mens du holder ferie

Nogle ting tager du med på ferie. Men hjemme har du efterladt resten af dine værdier.

At nogen skulle have den frækhed og bryde ind, mens du er væk på ferie, vil du sikkert helst undgå at tænke på. Men indbrud sker. Hver dag året rundt i hele Danmark. Og det kan desværre også ske for dig.

Du sørger jo selvfølgelig for at låse af og at lukke alle døre og vinduer forsvarligt, inden du tager afsted.

Måske har du også allieret dig med flinke naboer og bedt dem om at holde et vågent øje og at sørge for at køre skraldespanden frem og tilbage, så din matrikel ikke skilter med ferietomhed. Alligevel kan dit hjem friste svage sjæle.

Indboforsikring dækker, hvis du får indbrud. Men husk, forebyggelse er godt. Du kan få alle de sikre råd om at forebygge indbrud lige her.

Husk i øvrigt at være opmærksom på din forsikringssum, så du ikke er underforsikret og i værste fald risikerer at få mindre erstattet, end du egentlig har mistet ved indbruddet. Det kan du læse mere om tilpasning af din indboforsikring her.