Gode råd til dig på elløbehjul

Det er vigtigt at holde tungen lige i munden, når du bevæger dig rundt på et af de populære elløbehjul. Det gælder både i forhold til forsikringsbetingelserne og i trafikken - og både når du ejer og lejer. Få et hurtigt overblik her på siden og undgå slingrekurs.

Forsikring, hvis du kommer til skade

Forsikringsdækningen er forskellig for lejede og privatejede elløbehjul. Men uanset om du ejer eller lejer, er det vigtigt, at du har en privat ulykkesforsikring, så du er dækket, hvis du kommer til skade. Ulykkesforsikringen hjælper dig fx, hvis du får varige mén eller får brug for genoptræning hos en kiropraktor eller en fysioterapeut efter en skade.

Lejet elløbehjul

Kører du på et elløbehjul, du har lejet hos et af de private udlejningsfirmaer, er du dækket af deres lovpligtige ansvarsforsikring, hvis du kører ind i andre og kommer til at skade dem eller deres ting.

Privatejet elløbehjul - den magiske grænse på 20 km/timen

Udlejningsløbehjulene har fået en skarp konkurrent i de privatejede løbehjul, der ikke koster mere end en billig cykel – og som kan køre hurtigere end de lovlige 20 km/timen. Men lad dig ikke friste – de er nemlig IKKE lovlige, og kan derfor IKKE forsikres. Og uden en forsikring kan du let havne i en uheldig situation, hvis du skader andre eller deres ting og bliver gjort erstatningsansvarlig.

Spørg derfor din forhandler, når du køber et elløbehjul, om det er lovligt at bruge på offentlig vej, så du kan få det dækket hos forsikringen, hvis det bliver stjålet eller du skader andre personer eller deres ting.

Kort og godt:


Ejer du dit eget lovlige elløbehjul, der kan køre op til 20 km/timen, er det omfattet af din indbo-og privatansvarsforsikring.

Kan dit elløbehjul køre over 20 km/timen og lever det ikke op til lovgivningen, er det IKKE omfattet af din indbo- og privatansvarsforsikring.
Få hjælp til forsikring af dit elløbehjul hos GF Forsikring

Færdselsloven og elløbehjul

Før du bevæger dig ud i trafikken på dit elløbehjul, er det en god ide at have helt styr på selve løbehjulet og reglerne i trafikken:

✓ Du skal være fyldt 15 år for at måtte køre på elløbehjul i trafikken. Personer under 15 år skal være ledsaget af en myndig person, der har kontrol over barnets kørsel. Personer under 15 år må gerne køre på elløbehjul på skiltede lege- og opholdssteder.

✓ Du skal have hjelm på, når du kører på elløbehjul. Det blev lovpligtigt pr. 1. januar 2022.

✓ Du må højest køre 20 km/timen. Også selvom dit elløbehjul kan køre hurtigere.

✓ Kan dit elløbehjul køre over 20 km/timen, må du kun køre på lukket vej eller bane.

✓ Der må kun være en person på elløbehjulet, så undlad fristelsen i at tage en passager med.

✓ Følg cykelreglerne. Kør på cykelstien, følg cyklistsignaler og -skiltning.

✓ Du må ikke køre på fortov, gangstier og i fodgængerfelter.

✓ Kør med lys hele døgnet. Løbehjulet skal have både reflekser, forlys og baglys.

✓ Et lovligt løbehjul: er CE-mærket, må højest veje 25 kg, må være 2 meter langt og 0,7 meter bredt, skal have et styr og må ikke have et sæde.

✓ Ingen påhængsvogne eller sidevogne tilladt. Undlad at koble ekstra udstyr på elløbehjulet.

 

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

 

Vil du høre mere om, hvad GF kan gøre for dig? 

Ja tak, ring mig op

Ja, jeg vil gerne beregne pris

Husk alle vores forsikringer er med overskudsdeling.

 

Få nyheder fra GF Forsikring

Over 150.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
Vil du også være med?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev