Pludselig skade som tilvalg til indboforsikring

Med en indboforsikring hos GF kan du få dækket pludselige skader på dit indbo. Alt efter, hvad du ønsker dækket ved en pludselig skade, kan det kræve en ekstra tilvalgsdækning. 

Her på siden kan du læse mere om mulighederne og de forskellige dækninger. 
 

Hvad er en pludselig skade?

En pludselig skade defineres som en skade på dit indbo, hvor både årsagen og skaden sker pludseligt, uventet og på samme tid. Det kan fx være, hvis du snubler og tager dit fjernsyn med i faldet, eller hvis dit barn taber en mobiltelefon, som går i stykker.

Pludselige skader kan derfor bedst betegnes som uventede skader, hvor du enten taber, vælter eller træder på noget, snubler osv.

Få tilbud på indboforsikring

Besøg prisberegneren

 
 

Hvad er dækket ved pludselig skade?

Pludselig skade er en tilvalgsdækning til din indboforsikring – du kan tænke på det som en udvidelse. Tilvalget dækker som udgangspunkt det indbo, du har i din bolig, men der er også en række undtagelser, hvor pludselig skade ikke dækker.

Det gælder fx skader på briller, skader forvoldt af dyr eller ting, der er blevet væk. Vi anbefaler, at du sætter dig ind i detaljerne i forsikringsbetingelserne, hvor du finder en udtømmende liste.
 

Læs om cykelforsikring

Fordele ved at tilvælge pludselig skade

✓ Dækker hele husstanden

✓ Dækker op til 63.628 kr. pr. genstand (2024)

✓ Dækker op til 120.487 kr. pr. skadesbegivenhed (2024)

✓ Økonomisk sikkerhed ved uventede og pludselige skader

✓ Overskudsdeling: GF er ejet af medlemmerne. Derfor får du overskuddet retur, når årets skader er gjort op.

 

Til de pludselige skader, du ikke så komme

Pludselig skade er især god have, da uventede skader ofte kan være omkostningstunge at betale selv. (Ved hver skade er en selvrisiko på 1.146 kr. (2024), som er det beløb, du selv skal betale, hvis du får en pludselig skade.)

Eksempler på pludselige skader

✓ Dit barn leger med vennerne i skolegården. Under legen falder dit barn uheldigt og ødelægger mobiltelefonen.

✓ Din telefon ringer. Idet du forsøger at tage telefonen, taber du telefonen, som går i stykker. Den kan ikke repareres.

✓ Du skal på skiferie og har købt et par nye ski. På skiferien bliver du tilfældigt påkørt, og den ene ski knækker ved sammenstødet.

✓ Du sidder og nyder en kop kaffe på terrassen med den bærbare i skødet. Ved et uheld kommer du til at tabe den bærbare, som ryger ned på fliserne - og skærmen går i sort. 

✓ Du har købt et par dyre sko. Da du kommer hjem, opdager du, at din hund har bidt dem i stykker. Her dækker tilvalget ikke.

✓ Dit barn skal på lejrtur med skolen, hvor iPad’en er pakket ned i tasken. Desværre glemmer dit barn at få den med hjem. Her dækker tilvalget ikke.

 

Ekstra dækning til funktionsfejl

Selvom pludselig skade også omfatter dit elektroniske udstyr som fjernsyn, mobil og tablet, skal du være opmærksom på, at det ikke gælder funktionsfejl.

Her kan du i stedet overveje en elektronikforsikring. Så er du i sikre hænder, hvis der opstår funktionsfejl. Det gør, at hvis det ikke kan lade sig gøre at reparere, genlevere eller ombytte det elektroniske udstyr til samme stand, får du en erstatning op til 40.242 kr. pr. genstand (2024), så du igen kan få en ny, tilsvarende genstand.
 

Elektronikforsikring dækker hele familien. På den måde slipper du for at tegne individuelle elektronikforsikringer i butikken, når du eller andre familiemedlemmer køber elektronik. En forsikring til hele familien er som regel altid den billigste løsning for dig.   

Læs om elektronikforsikring

 Få del i overskuddet

GF Forsikring er ejet af medlemmerne, og vi skal derfor ikke tjene penge til aktionærer. Derfor kan vi stå fast på, at forsikringer ikke skal koste mere end højest nødvendigt – det er hele grundidéen bag vores overskudsdeling.

 

Har vi overskud et år, får du det tilbage i form af billigere forsikringer. Vi trækker nemlig overskuddet fra i din pris for det kommende år.

Læs om overskudsdeling