Ring til os

+ 45 70 13 80 80

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Ansvarsforsikring til bil

Hvad dækker en ansvarsforsikring til bil?

Den lovpligtige ansvarsforsikring til bil dækker, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting. Det vil sige, at hvis du er involveret i færdselsuheld, hvor der er en skade på andre eller deres ting, vil ansvarsforsikringen dække dit ansvar, hvis du bliver gjort erstatningsansvarlig.

✓ Dækker skader på andres ting

✓ Dækker skader på andre personer

✓ Dækker alle passagerer i bilen, bortset fra føreren

✓ Dækker personskader på dig selv, når du ikke er fører

 

Ansvarsforsikringen dækker kun skader på andre personer eller deres ting, medmindre du tilvælger førerpladsdækning som en ekstra sikkerhed.

Det kræver ikke kaskoforsikring – og derfor anbefaler vi også at tilvælge førerpladsdækning til alle vores medlemmer.

 

Læs om førerpladsdækning

Hvornår skal jeg vælge kasko eller delkasko?

Om du skal supplere den lovpligtige ansvarsforsikring med kasko eller delkasko afhænger i høj grad af, hvilken bil du har.

Har du fx lånt penge til at købe din bil, vil der typisk være et krav om, at du skal have en kaskoforsikring.

Derudover er det desuden værd at overveje bilens værdi og dit årlige kørselsforbrug, når du vælger.

For langt de fleste er bilen nemlig en væsentlig post i budgettet, og derfor kan det blive dyrt, hvis uheldet en dag er ude.

 

Læs mere om kasko og delkasko

Du har mulighed for at udvide din lovpligtige ansvarsforsikring | GF Forsikring

Hvad koster ansvarsforsikring til bil?

Prisen på en lovpligtig ansvarsforsikring til bil bliver beregnet ud fra individuelle forhold, der gælder for dig som bilist og din bil. Det kan blandt andet være din alder, bilens mærke, kørselshistorik, anciennitet som bilist og den valgte dækning. Derfor er der heller ikke én pris, som gælder for alle.

Ønsker du en nøjagtig pris, eller er du i tvivl om, hvilken bilforsikring du skal vælge, er du altid mere end velkommen til at blive ringet op af en vores dygtige forsikringsrådgivere, som kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg til dine behov.

 

Bliv ringet op

Selvrisiko på ansvarsforsikringen

I de fleste tilfælde vil der være en selvrisiko på din ansvarsforsikring til bilen. Du kan dog godt tegne ansvarsforsikringen uden selvrisiko.

Vælger du uden selvrisiko, skal du dog være opmærksom på, at forsikringen bliver dyrere. Selvrisikoens størrelse hænger nemlig sammen med prisen på ansvarsforsikringen.

Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale ved en skade. Med en selvrisiko betaler du altså det fastsatte beløb af skaden, hvorefter vi dækker resten af beløbet.

Derfor er det også vigtigt, at du vælger en selvrisiko, der passer til dine ønsker, behov og økonomi.

 

Besøg prisberegneren

Bliv godt kørende hos GF

Hos GF hjælper vi dig hellere end gerne med at finde en bilforsikring, der passer til dine behov. Bestil et uforpligtende forsikringstjek, hvor du sammen med en forsikringsrådgiver kan få råd til at sammensætte din dækning. Det koster ikke noget og tager kun ti minutter.

Få et tilbud på en bilforsikring
Bilforsikring

En ansvarsforsikring dækker dit ansvar, hvis du bliver gjort erstatningsansvarlig. Det kan fx være, hvis naboen falder og brækker sit ben på et sneglat fortov ud for dit hus. Eller hvis du bliver involveret i et færdselsuheld, hvor der sker skade på andre personer eller deres ting.

En ansvarsforsikring dækker dit ansvar, hvis du kommer til at skade andre eller deres ting. Det kan fx være dit ansvar som ejer af en bil eller som hundeejer.

Har du en bil, er ansvarsforsikringen lovpligtig. Det samme gælder, hvis du har en hund. Har du en hund? Så har vi også en god hundeforsikring hos GF.

Er du registreret som bruger af en bil, men ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring, vil du blive opkrævet et dagsgebyr på 250 kroner, som bliver opkrævet hver dag, køretøjet ikke er forsikret.