Førerpladsdækning dækker føreren af bilen

Vidste du, at hvis du kommer ud for en ulykke uden modpart, fx hvis du kører ind i et træ, så er dine passagerer faktisk bedre sikret, end du selv er som fører af bilen?

En førerpladsdækning sikrer dig erstatning, hvis du som fører af din bil er involveret i en soloulykke, hvor der ikke kan udbetales erstatning gennem hverken en ansvarsforsikring, arbejdsskadeforsikring eller lignende ordninger.

Her på siden kan du blive klogere på alle fordelene ved at tegne en førerpladsdækning.

Hvad er førerpladsdækning?

Førerpladsdækning er et vigtigt tilvalg til din bilforsikring, da den dækker dig som fører af bilen ved soloulykker - også hvis du låner bilen ud.

Dækningen er særligt relevant, da bilens ansvarsforsikring kun dækker skader på andre personer eller deres ting. Med førerpladsdækningen får du altså en ekstra sikkerhed for dig selv i tilfælde af en soloulykke.

Derudover er det værd at bemærke, at tilvalget ikke kræver, at du hverken har kasko eller delkasko, før du kan tilvælge dækningen, og derfor anbefaler vi også førerpladsdækning til alle vores medlemmer.


Læs mere om GF's bilforsikring

 

 

Få en god førerdækning hos GF Forsikring

Fordele med førerpladsdækning

Der er de færreste, der ved, at du som fører af en bil ikke automatisk er dækket af den lovpligtige ansvarsforsikring, hvis du kommer ud for en soloulykke. Ansvarsforsikringen omfatter nemlig kun passagerer og det erstatningskrav, du kan blive holdt ansvarlig for.

Med førerdækning bliver du til gengæld sidestillet passagerne. Endda til en pris, der gør, at det ikke kan betale sig at fravælge det. Prisen ligger nemlig på ca. 300 kr. årligt. Det gør, at der er flere ved fordele ved at tilvælge førerpladsdækning, og hvorfor vi anbefaler tilvalget til alle medlemmer:

✓ Sidestiller føreren af bilen med passagerer

✓ God dækning til lav pris på ca. 300 kr. årligt

✓ Adgang til medlemsfordele som Sikker Bag Rattet efter ulykke

✓ Erstatning ved varigt mén, tabt arbejdsfortjeneste og erhvervsevnetab

 

Se alle medlemsfordelene hos GF

Hvad dækker førerpladsdækning?

Med førerpladsdækning får du udbetalt en erstatning i tilfælde af en soloulykke, hvor du ikke kan modtage erstatning fra en anden ansvarsforsikring, arbejdsskadeforsikring eller lignende ordninger. Beløbet bliver beregnet i henhold til reglerne i Erstatningsloven.

Størrelsen på en eventuel erstatning kan derfor være både betydningsfuld og væsentlig, da du med en førerpladsdækning blandt andet bliver dækket ved:  
 

✓ Varigt mén

✓ Svie og smerte

✓ Erhvervsevnetab

✓ Tabt arbejdsfortjeneste

✓ Udgifter til behandling, medicin og transport

 

Få tilbud på førerpladsdækning

Faktaboks: Hvad er en soloulykke?

En soloulykke – også kaldet eneulykke – er en ulykke, hvor der kun er ét køretøj og ingen modpart involveret. Soloulykker sker oftest uden for byzonerne, hvor hastighedsgrænsen er højere.

De seneste tal for 2022 viser, at eneulykker udgjorde den næststørste andel af ulykker på 18%. Kun overgået af svingningsulykker på 30% af personskadeulykkerne. Men til gengæld er det eneulykkerne, som fylder mest, når det kommer til dødsulykker. Her udgør de 27%, efterfulgt af frontalkollisioner på 21% og svingningsulykker med 15%.

Kilde: Vejdirektoratet

Bliv godt kørende hos GF

Hos GF hjælper vi dig hellere end gerne med at finde en bilforsikring, der passer til dine behov. Bestil et uforpligtende forsikringstjek, hvor du sammen med en forsikringsrådgiver kan få råd til at sammensætte din dækning. Det koster ikke noget og tager kun ti minutter.

 

Få et tilbud på en bilforsikring