Vi er blevet forældre - hvad med forsikring?

 

Hvad betyder en lille ny for mine forsikringer?

For langt de fleste er det at blive forældre forbundet med ubetinget lykke. Men der er også mange ting, som du skal forholde dig til og have styr på. Uanset om det er jeres første eller femte barn, er der i forhold til forsikringer altid et par ting, du skal overveje.

Især to forsikringer er vigtige at tegne, når I skal være forældre:

Børneulykkesforsikring

Børnesygdomsforsikring

Nyfødte er gratis dækket, indtil de fylder 1 år med GF’s ulykkesforsikring. Det eneste, du skal huske er at notere barnet på en af jeres forsikringspolicer – det er underordnet, om det er moderens eller faderens police.

Du ringer bare til os på 70 13 80 80 , så hjælper vi dig med det.

Forsikring nye forældre 2

Forskel på barn og forælder

Er du i arbejde, er du som forælder forsikret gennem din arbejdsgivers arbejdsskadeforsikring, mens du er på arbejde. En lignende dækning har børn tidligere haft, men siden 2011 er de ikke længere dækket i skoler eller institutioner gennem kommunen.

Derfor anbefaler vi altid, at du tegner en børneulykkesforsikring, som dækker døgnet rundt i tilfælde af, at dit barn skulle komme ud for en ulykke. Du skal være opmærksom på, at børneulykkesforsikringen ikke dækker ved sygdom. Det kræver, at du tilvælger børnesygdomsdækning.

Hjælp ved sygdom og svære perioder

Desværre sker det, at børn bliver ramt af alvorlig sygdom, der kræver indlæggelse. Med en børnesygdomsdækning kan du passe ekstra godt på dit barn, fordi tilvalget dækker, hvis dit barn får en kritisk sygdom eller varige mén efter sygdom.

Med livet som legeplads

Børn er nysgerrige. De vil udforske, røre ved ting og lege. Nogle gange er det forbundet med, at dit barn kommer til at forvolde skade på andre eller deres ting. Af samme årsag er det en god idé, at du tegner en indboforsikring, hvis du ikke allerede har en i forvejen.

Indboforsikringen dækker nemlig alle i husstanden, og den inkluderer ansvarsdækning. Det betyder, at hvis dit barn ved et uheld kommer til at slå brillerne af en veninde og skal erstatte dem, er det den private ansvarsforsikring, der dækker.

Livsforsikring sikrer efterladte økonomisk

Hvis du mister livet, kan du med en livsforsikring økonomisk sikre din ægtefælle eller dit barn.  
Gennem en livsforsikring får de nærmeste pårørende en udbetaling, som eksempelvis kan gøre det nemmere at blive boende i den nuværende bolig på trods af én indtægt. Du kan altid ændre rækkefølgen på, hvem dine nærmeste er – også kaldet for begunstigelse.
Forsikring nye forældre 3

Når dit barn bliver ældre

Én ting er, at du skaber trygge rammer for dit barn allerede fra starten af livet. En anden ting er, at du fortsat sikrer, at barnet har den rette dækning.

Begynder dit barn fx til fritids- eller sportsaktiviteter, når de bliver ældre, skal du huske at tjekke, om børneulykkesforsikringen er opdateret.

Kommer dit barn ud for en ulykke i forbindelse med en sport, og forsikringen ikke er tilpasset, kan det betyde, at barnet ikke får erstatning.

Sørg derfor for at holde forsikringerne opdateret. Hos GF er børn fra 0-18 år altid dækket døgnet rundt ved både risiko- og højrisikosport.

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn