Bliv guidet til forsikring af en ny bil

 

Når du vil købe en bil, er der et par ting, du skal vide forsikringsmæssigt. Vi giver dig her et overblik over, hvad du skal vide før og efter dit bilkøb.

Hvad skal jeg vide, inden jeg køber ny bil?

Inden du køber ny bil, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er forskel på, om du køber bilen af en privat person eller en bilforhandler. Hvis du køber din nye bil hos en bilforhandler, er der tale om et forbrugerkøb, og det giver dig bedre rettigheder.

Køber du din nye bil af en privat sælger, indgår reklamationsret ikke som en obligatorisk del af handlen, medmindre andet er aftalt.

Her køber du ofte bilen som prøvet og beset, hvilket betyder, at reklamationsretten frafalder.

Sørg for omregistrering af bilen

Hvis du køber bil hos en privat sælger, skal du omregistrere bilen inden for fire hverdage. 

Men vi anbefaler altid, at du omregistrerer bilen med det samme ved en privat handel.

Får du ikke omregistreret tids nok, vil den forrige ejer afmelde bilen hos SKAT, da sælger ikke vil fortsætte med at betale afgifter på bilen.

Bliver bilen afmeldt, vil nummerpladerne blive inddraget, og du må ikke længere køre i bilen.

Køber du din bil hos en brugtvognsforhandler, vil bilen typisk være omregistreret, inden du kører derfra. Husk dog altid at tjekke op på det.

Hvis du vil lease din bil

Som medlem i GF kan du forsikre en leaset bil på samme vilkår, som hvis du ejede bilen.

Den eneste forskel er, at leasingselskabet står som ejer af bilen, fordi en leaset bil indregistreres med selskabet som ejer.

Med en leasingpakke som tilvalgsdækning til din bilforsikring får du dækket eventuelle udgifter, som kan forekomme, når din leasingperiode slutter.

Derudover dækker vi også den del af den ekstraordinære førstegangsydelse, som leasingselskabet ikke selv dækker, hvis bilen bliver totalskadet eller ikke kan findes efter tyveri i løbet af leasingperiodens første 12 måneder.

Forsikring vi skal købe bil bredformat

Ansvar, delkasko eller kasko?

Hvordan du skal forsikre din nye bil, afhænger af hvilken bil, du køber. Hvis du har lånt penge til at købe bilen, vil der typisk være et krav om, at du tegner en kaskoforsikring.

Hvis du har et højt årligt kilometerantal, kan det også være en idé at tilvælge udvidet glas og friskade – med friskade slipper du for at betale selvrisiko for en række skader fx som følge af påkørsel af dyr, røveri og brand.

Her har vi opstillet de tre forskellige typer af bilforsikringer, du kan vælge imellem, og hvad de dækker:

Ansvarsforsikring: Lovpligtig forsikring til alle biler, der dækker dit ansvar, hvis du kommer til at skade andre eller deres ting.

Delkasko: Dækker en række skader, når bilen holder stille fx tyveri, røveri og brand. Delkasko er et billigere alternativ til kaskoforsikring, hvis din bil er af ældre dato eller af mindre værdi.

Kaskoforsikring: Dækker blandt andet tyveri, skader ved færdselsuheld, brand, hærværk og glasskade. Forsikringen dækker uanset, om du kører eller holder stille. Hvis du er ude for, at din bil bliver totalskadet, dækker kaskoforsikringen bilens aktuelle værdi.

Tilpas din bilforsikring

Det er individuelt, hvad en bilforsikring dækker. Det skyldes, at den bliver tilpasset efter dine behov. Det gør samtidig også, at du har mulighed for at opgradere din bilforsikring med forskellige tilvalgsdækninger – tre af de mest populære tilvalg er:

Friskade: Undgå at betale selvrisiko ved blandt andet brandskade, tyveri eller påkørsel af dyr.

Førerplads: Dækker blandt andet varigt men, erhvervsevnetab og tabt arbejdsfortjeneste, hvis du som fører af bilen er ude for et solouheld under kørsel og ved ind- og udstigning.

Bilafsavn: Udbetaler en daglig kompensation i op til 28 dage ved totalskade eller tyveri.

Bliv godt kørende

Når du køber ny bil, kan der være forsikringsspørgsmål, du gerne vil have besvaret. Hos GF hjælper vi dig gerne med at finde en bilforsikring, der passer til dine behov, uanset hvilken bil, du køber. Bestil et forsikringstjek, hvor du med en forsikringsrådgiver kan få råd til at sammensætte din bilforsikring. Det koster ikke noget og tager kun ti minutter.

Få et tilbud på en bilforsikring