Bliv guidet til forsikring af en ny bil

 

Hvad skal jeg vide, inden jeg køber ny bil?

Når du vil købe en bil, er der et par ting, du skal vide forsikringsmæssigt. Vi giver dig her et overblik over, hvad du skal vide før og efter dit bilkøb.

Inden du køber ny bil, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er forskel på, om du køber bilen af en privat person eller en bilforhandler. Hvis du køber din nye bil hos en bilforhandler, er der tale om et forbrugerkøb, og det giver dig bedre rettigheder.

Køber du din nye bil af en privat sælger, indgår reklamationsret ikke som en obligatorisk del af handlen, medmindre andet er aftalt.

Her køber du ofte bilen som prøvet og beset, hvilket betyder, at reklamationsretten frafalder.

Læs mere om bilforsikring

Få hjælp til at forsikre din nye bil | GF Forsikring

Forsikring ved køb af bil

Sørg for omregistrering af bilen

Hvis du køber bil hos en privat sælger, skal du omregistrere bilen inden for fire hverdage. Men vi anbefaler altid, at du omregistrerer bilen med det samme ved en privat handel.

Får du ikke omregistreret tids nok, vil den forrige ejer afmelde bilen hos SKAT, da sælger ikke vil fortsætte med at betale afgifter på bilen.

Bliver bilen afmeldt, vil nummerpladerne blive inddraget, og du må ikke længere køre i bilen.

Køber du din bil hos en brugtvognsforhandler, vil bilen typisk være omregistreret, inden du kører derfra. Husk dog altid at tjekke op på det.

Hvis du vil lease din bil

Som medlem i GF kan du forsikre en leaset bil på samme vilkår, som hvis du ejede bilen.

Den eneste forskel er, at leasingselskabet står som ejer af bilen, fordi en leaset bil indregistreres med selskabet som ejer.

Med leasingpakken som tilvalgsdækning til din bilforsikring får du dækket eventuelle udgifter, som kan forekomme, når din leasingperiode slutter. Gældende selvrisiko vil dog blive fratrukket. 

Derudover dækker vi også den del af den ekstraordinære førstegangsydelse, som leasingselskabet ikke selv dækker, hvis bilen bliver totalskadet eller ikke kan findes efter tyveri i løbet af leasingperiodens første 12 måneder.

Forsikring vi skal købe bil bredformat

Ansvar, delkasko eller kasko?

Hvordan du skal forsikre din nye bil, afhænger af hvilken bil, du køber. Hvis du har lånt penge til at købe bilen, vil der typisk være et krav om, at du tegner en kaskoforsikring.

Til højre har vi opstillet de tre forskellige tilvalg til din bilforsikring, som du kan vælge imellem, og hvad de dækker:

En bilforsikring inderholder altid den lovpligtige ansvarsforsikring, der dækker, hvis du gør skade på andre eller deres ting. De fleste vælger at tilføje eneten kasko eller delkasko:

Ansvarsforsikring: Er lovpligtigt at have som bilejer, og den dækker kun skader på andre og deres ting. 

Delkaskoforsikring: Dækker de fleste skader, som kan opstå, når du ikke kører i bilen, fx tyveri, tyveriforsøg, nedstyrtende genstand, brand og glasskader. 

Kaskoforsikring: Dækker din bil hvis den fx bliver stjålet eller får en skade i forbindelse med et færdselsuheld. Kaskoforsikringen dækker også brand, hærværk og glasskade. Du får også SOS-redningsforsikring, så du kan få hjælp, når du kører i udlandet. 

Udover den lovpligtige ansvarsforsikring som kan suppleres med kasko eller delkasko, er det muligt at vælge forskellige tilvalgsdækninger til din forsikring. 

Forsikring vi skal købe bil højformat

Tilpas din bilforsikring

Det er individuelt, hvad en bilforsikring dækker. Det skyldes, at den bliver tilpasset efter dine behov. Det gør samtidig også, at du har mulighed for at opgradere din bilforsikring med forskellige tilvalgsdækninger. Tre af de mest populære tilvalg er:

Friskade: Undgå at betale selvrisiko ved blandt andet brandskade, tyveri eller påkørsel af dyr.

Førerplads: Dækker blandt andet varigt mén, erhvervsevnetab og tabt arbejdsfortjeneste, hvis du som fører af bilen er ude for et solouheld under kørsel og ved ind- og udstigning.

Bilafsavn: Udbetaler en daglig kompensation i op til 28 dage ved tyveri, eller et engangsbeløb hvis bilen erklæres totalskadet.

Hvis du har et højt årligt kilometerantal, kan det også være en idé at tilvælge udvidet glas og friskade – med friskade slipper du for at betale selvrisiko for en række skader fx som følge af påkørsel af dyr, røveri og brand.

Bliv godt kørende

Når du køber ny bil, kan der være forsikringsspørgsmål, du gerne vil have besvaret. Hos GF hjælper vi dig gerne med at finde en bilforsikring, der passer til dine behov, uanset hvilken bil, du køber. Bestil et forsikringstjek, hvor du med en forsikringsrådgiver kan få råd til at sammensætte din bilforsikring. Det koster ikke noget og tager kun ti minutter.

Få et tilbud på en bilforsikring