Vi skal giftes – hvad med forsikringerne? 

Når I skal giftes, er der enkelte ting, I skal være opmærksomme på forsikringsmæssigt. Få overblik over, hvad I skal have styr på i forbindelse med jeres bryllup.

Når I bliver gift, bliver I automatisk hinandens nærmeste pårørende. Det betyder også, I bliver begunstigede. En begunstiget person er den, der får udbetalt penge i tilfælde af et eventuelt dødsfald. Det er en erstatning som udbetales, hvis du har en ulykkesforsikring eller livsforsikring.

Hvis du af den ene eller anden årsag ikke ønsker, at det skal være din ægtefælle, der får udbetalt erstatningen, skal du kontakte dit forsikringsselskab.

 
Vi skal giftes - hvad med forsikringer - 425x500

Fra parforhold til ægteskab

Flytter du og din partner først sammen, efter I er blevet gift, kan der være penge at spare, da I kun skal have én indbo- og rejseforsikring, når I bor sammen.

Når I samler forsikringerne, får I samtidig en god anledning til at undersøge, om I har de rette dækninger. Passer jeres indbosum, og har I de tilvalgsdækninger, I har behov for?

Når to forsikringer bliver til én

I undgår at være overforsikrede, når to forsikringer bliver til én. Overforsikring betyder, at I betaler for unødvendige forsikringer. Det kan eksempelvis være, hvis I betaler for to ens dækninger gennem to forskellige selskaber.

Derfor er det en altid god idé, at I tager en snak med en forsikringsrådgiver, når der sker ændringer i jeres liv.

 

Bestil et gratis forsikringstjek

Når to bliver til tre

Et ægteskab er starten på et nyt, fælles kapitel. Det kan samtidig blive startskuddet til at være forældre. Mange ægteskaber er i dag sammenbragte familier med både mine, dine og vores børn. I de tilfælde er der et par ting, du skal være opmærksom på.

Hvis I har delebørn

Med en indboforsikring hos GF er delebørn under 18 år dækket, hvis de bor hos dig. Det er ikke hos alle selskaber, at det er gældende. Hvis dit barn ikke har folkeregisteradresse hos dig, skal du derfor undersøge, om dit barn er dækket hos den forælder, hvor barnet har sin folkeregisteradresse.

Husk også, at indboforsikringen ikke dækker, hvis dit barn kommer til skade. Her er det børneulykkesforsikringen, der dækker.

Læs mere om forsikring af børn her

Vi skal giftes - hvad med forsikringer bredformat 2

Forsikringer til bryllupsrejsen

Når I bliver gift, skal I sørge for at opdatere jeres forsikringspolice, hvis I skifter mellem- eller efternavn. Det samme gælder med jeres pas, hvis I skal på romantisk bryllupsrejse.

Med en rejseforsikring hos GF er I godt dækket, hvis turen går til fjerne himmelstrøg på en bryllupsrejse. 

Rejseforsikringen er et tilvalg til indboforsikringen, så I får dækket både tyveri på rejsen, forsinket bagage eller hjemtransport for bare at nævne få fordele.

Kolde fødder før brylluppet kan I desværre ikke forsikre jer imod, men til gengæld har I mulighed for at tilvælge en afbestillingsforsikring til bryllupsrejsen. Så har I mulighed for at afbestille rejsen, hvis I bliver akut syge, eller der sker en ulykke eller et dødsfald i den nærmeste familie.


 

Hvilke behov har I?

Det er ikke kun et spørgsmål om, hvordan I er dækket, når I bliver gift. Det kan være, at I har fået fællesøkonomi eller -konto, og derfor gerne vil betale jeres forsikringer fra den.

Omvendt kan det også være, at I ønsker at betale hver for sig. Tag derfor gerne en snak med jeres forsikringsselskab, så I får præcist det, I ønsker. Hos GF kan du altid hurtigt og let tilpasse det efter dine behov på MitGF.

Få del i overskuddet

Som medlem i GF får I del i overskuddet. Vores overskudsdeling er jeres sikkerhed for, at I aldrig betaler mere end højst nødvendigt for jeres forsikringer. Ønsker I at skifte til GF, sørger vi for det praktiske i forbindelse med skiftet, så alt, I skal gøre, er at nyde den nye tilværelse som ægtepar.

Skift til GF Forsikring