Sådan er du dækket ved tørke

Vidste du, at det er muligt via Naturskaderådet at få erstatning for visse bygningsskader som følge af langvarig tørke – fx revner og sætningsskader?

Tidligere kunne du tegne tørkedækningen i GF Forsikring, men pr.1. juli 2022 trådte en ny lov i kraft, så du i dag er dækket via tørskadeordningen.

Tørkedækningen bliver administreret af Naturskaderådet på lige fod med stormflodsordningen, oversvømmelsesordningen og stormflodsordningen.

Dækningen betales automatisk

Dækningen for tørkedækning mm. betaler du helt automatisk, da GF Forsikring opkræver beløbet via dine forsikringer som loven beskriver.

Du kan læse meget mere om vores gebyrer og afgifter her:

Får du en skade efter langvarig tørke, skal du anmelde den til Naturskaderådet

GF Forsikring vil herefter behandle sagen, mens det er Naturskaderådet, der afgør, om skaden er dækket under tørskadeordningen.

 

Kilde: Naturskaderådet

Når det er langvarig tørke, er naturen ekstra brandfarlig

Derfor gælder der også særlige regler i forbindelse med forsikring. Heldigvis kan du selv gøre noget for at undgå uheld og forhindre potentielle skader. Her er vores bedste tips ved langvarig tørke:

✓ Sørg for at placere grillen på et sikkert sted væk fra tørre områder og letantændelige materialer som græs eller buske. Hold øje med vindforholdene og hav gerne en brandslukker eller haveslange i nærheden til at slukke eventuelle flammer.

✓ Brug ikke ukrudtsbrænder i tørre og vindfulde forhold, og vær også opmærksom på, at den er slukket og afkølet, før du stiller den fra dig.

✓ Se flere gode råd til ukrudtsbrændingen her.

✓ Hold dig opdateret på afbrændingsforbud i dit lokalområde og få flere gode råd på Beredskabsstyrelsens hjemmeside www.brandfare.dk

Vil du høre mere om, hvad GF kan gøre for dig? 

Ja tak, ring mig op

Ja, jeg vil gerne beregne pris

I GF har vi forsikringer med overskudsdeling.

 

Få nyheder fra GF Forsikring

Over 150.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
Vil du også være med?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev