Sådan forsikrer du din robotplæneklipper 

Flere og flere danskere får trimmet matriklens grønsvær uden at løfte en finger. Men det er vigtigt at have styr på forsikringen af robotplæneklipperen.
Her kan du læse vores bedste tips.

Ligesom husstandens menneskelige beboere skal den selvkørende haveassistent forsikres. Det er især tyveri, som mange bekymrer sig om, når det kommer til skader på robotplæneklipperen.

 
 
 
Sådan er du stillet ved tyveri
Tyveri af robotplæneklipperen vil være et såkaldt simpelt tyveri, fordi den er nem at komme til for tyven og stjæles fra et ikke-aflåst sted. Men selvom robotplæneklipperen altså ikke er låst inde, så dækkes den hos GF alligevel af indboforsikringen, fordi den hører til husstandens almindelige indbo, ligesom fx køkkenmaskiner og ”almindelige” plæneklippere. 

Tip: Tjek betingelserne for dækning af tyveri af robotplæneklipper hos dit eget selskab, før du køber en robotplæneklipper.

Sådan er du stillet ved lynnedslag og overspænding

Lynnedslag kan være en anden slags skade, som kan ramme robotplæneklippere og ødelægge dem. Mens det er sjældent, at et hus eller en genstand bliver ramt direkte af et lyn, er det mere almindeligt med overspændingsskader på grund af lynnedslag i området.

Hos GF anbefaler vi, at du supplerer din indboforsikring med elskadedækning og elektronikforsikring, så du får  robotplæneklipperen dækket, hvis den bliver skadet i forbindelse med lynnedslag, overspænding, funktionsfejl og pludselige skader.

Vidste du, at kanttråd også dækket, hvis der er en dækket skade på robotplæneklipperen og/eller ladestationen, og udskiftning af kanttråd er nødvendig for at få den nye installation til at virke?

pexelsskitterphoto9257 2 web

Bonustip: Gem ladestationen væk

Bonustip: Gem ladestationen væk
Derudover er det selvfølgelig en rigtig god idé at forebygge et tyveri. Det kan du fx gøre ved at placere robottens ladestation et ikke-synligt sted og at gøre brug af de muligheder for alarm og personlig kode, som mange robotplæneklippere er udstyret med. Du kan også gøre det ekstra svært for tyven med DNA-mærkning og GPS-sporing.

Hvis du vil vide mere om dine muligheder for at få forsikret din robotplæneklipper, kan du altid få hjælp hos en af vores forsikringsrådgivere.

 

 

Ja tak, ring mig op

Få nyheder fra GF Forsikring

Over 150.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
Vil du også være med?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev