Rejseforsikring som pensionist – hvad skal jeg vide?

En god rejseforsikring som pensionist er uundværlig, hvis du skal ud at rejse. Vi forklarer, hvad du skal vide om forsikringer, når du rejser som pensionist, så du kan nyde ferien uden at skulle bekymre dig.

Få styr på rejseforsikringen som pensionist

Inden du udlever dine rejsedrømme, er det vigtigt, at du har styr på din rejseforsikring. Det første, du skal undersøge er, hvilken dækning og eventuelle tilvalg du har behov for. 

Vores rejseforsikring er et tilvalg til indboforsikringen. Den dækker hele husstanden og dækker blandt andet lægehjælp og hjemtransport, hvis du bliver syg eller kommer til skade. Afhængigt af hvor din rejse går hen, skal du vælge, om den skal dække i Europa eller hele verden.

 

Hvilke tilvalg har du brug for?

Når du har valgt, om din rejseforsikring skal dække i Europa eller hele verden, bør du se på, om du har brug for tilvalg til din rejseforsikring. Er du til aktiv ferie som skiferie eller golfrejse, er det en god idé at tilvælge ski og sport.

Med tilvalget får du erstatning for tabte feriedage, hvis du er uheldig og kommer til skade på ferien, så du ikke kan stå på ski eller svinge golfkøllen resten af ferien.

Det kan også være en rigtig god idé at tilvælge afbestillingsforsikring. Tilvalget sikrer dig erstatning, hvis du eksempelvis ikke kan rejse i tilfælde af, at du bliver akut syg.

Rejseforsikringen dækker børnebørn

Skal dine børnebørn med på ferie, kan du forsikre børnebørn og papbørnebørn under 18 år under din rejseforsikring hos GF. Det gælder, hvis du rejser med børnebørnene uden deres forældre, og hvis dine børnebørn ikke i forvejen har en rejseforsikring.

Sammensæt rejseforsikring

elegant-old-man-airport-with-suitcase-web

Briller og høreapparater på rejsen

Når det kommer til dine personlige ejendele, er det indboforsikringen, som dækker mod tyveri eller skader på rejsen. Du skal dog være opmærksom på, at der er visse ting, som indboforsikringen ikke automatisk dækker.

Indboforsikringen dækker eksempelvis kun pludselig skade på briller og høreapparater, hvis du har tilvalgt briller og høreapparat. Med tilvalget er du dækket, hvis du taber dine briller, og de går i stykker. Tilvalget gælder både i Danmark og i udlandet.

Tilpas din indboforsikring

Eksisterende sygdom kan kræve forhåndsvurdering

Rejseforsikringen dækker akut opstået sygdom på din rejse. Hvis du er kronisk syg eller har en eksisterende sygdom, kan det være nødvendigt, at du får foretaget en medicinsk forhåndsvurdering inden afrejse.

Kroniske sygdomme kan være astma, gigt eller Parkinson, som kan behandles, men ikke helbredes. De eksisterende sygdomme kan derimod være alle former for sygdom, som du får behandling for eller som kræver behandling.

Sørg for, at vurderingen bliver lavet i god tid – det vil sige cirka to måneder inden afrejse.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har behov for en forhåndsvurdering eller er i tvivl om, hvorvidt kravet gælder for dig.

Få flere gode råd til rejsen

Længere rejser kan påvirke din pension

Din rejseforsikring dækker rejser i op til 60 dage. Skal du være væk i længere tid, skal du derfor være opmærksom på, om du er tilstrækkelig dækket.

Det kan påvirke din pension eller førtidspension, hvis du rejser til udlandet i længere tid ad gangen. Det gælder, hvis rejserne på et år sammenlagt varer mere end seks måneder.

Desuden har du pligt til at oplyse Udbetaling Danmark, hvis du rejser uden for EU i mere end to måneder som folkepensionist. Du skal blandt andet oplyse dem om afrejsedato og forventet hjemkomstdato.

Besøg Udbetaling Danmark

Når rejsen foregår på hjul

Mange pensionister vælger at rejse på ferie i sin campingvogn eller autocamper. Har du planer om at udforske verden i campingvogn eller autocamper, er det også vigtigt, at du har styr på forsikringerne.

Du har brug for en campingvognsforsikring, så din campingvogn, udstyr og indbo er dækket mod skader. Vær opmærksom på, at din bilforsikring dækker autocampere og køretøjer op til 3500 kg.

happy-senior-couple-enjoying-breathtaking-view-web-2

Adgang til hjælp hele døgnet

Bliver du syg eller kommer til skade på din rejse, er det rart at få hjælp og vejledning på dansk. Derfor kan du hos GF Forsikring kontakte vores alarmcentral med dansktalende personale hele døgnet.

Det er dog en god idé at printe et rejsekort med telefonnummeret til alarmcentralen, så du altid har det ved hånden på rejsen.

Få del i overskuddet

Som medlem i GF får du del i vores overskud. Det kalder vi for overskudsdeling, og det betyder, at du aldrig betaler for meget for dine forsikringer.

Har du spørgsmål til din rejseforsikring som pensionist, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Vi hjælper gerne med at finde den rigtige dækning, så du trygt kan begive dig ud på rejseeventyr.

Kontakt os