Få hjælp til forsikring af din første bil

 

Når du skal købe eller lease din første bil, er der flere overvejelser, du skal gøre dig. Hos GF klæder vi dig på, så du bliver godt kørende.

Vær opmærksom på reklamationsret

Inden du køber din første bil, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er forskel på, om du køber bilen af en privat person eller en bilforhandler. Køber du din første bil hos en bilforhandler, er der tale om et forbrugerkøb, og det giver dig bedre rettigheder. Det samme gælder, hvis du leaser din bil. Køber du hos en privat person, indgår reklamationsret ikke som en fast del af handlen, medmindre det er aftalt. Her køber du typisk som ”prøvet og beset”. Det betyder, at når handlen er afsluttet, står du alene med risikoen, hvis bilen går i stykker - også hvis det allerede sker på vejen hjem.


Skal du købe eller lease?

Svaret afhænger blandt andet af kørselsbehov, økonomi og trang til at skifte bil. Leasing fungerer som at låne bilen, hvor du betaler en førstegangsydelse (du kan se på det som en form for udbetaling) og en månedlig leasingydelse, som du skal betale gennem hele leasingperioden. Her er dine udgifter mere forudsigelige, end hvis du køber din første bil fabriksny eller brugt. Det kan være en god idé at overveje at tilkøbe en ekstra forsikringsdækning af førstegangsydelsen og eventuelle skader ved aflevering af bilen. GF tilbyder en leasing pakke som tilvalg.

Få et tilbud på en bilforsikring

Husk: Skifter du bilen, foretager du fx ændringer, som giver bilen en højere motoreffekt eller ændrer dit kørselsbehov sig, skal du kontakte dit forsikringsselskab. Prisen på en bilforsikring kan variere, da prisen afhænger af flere faktorer som fx dit årlige kørselsbehov, bilmærke og model.

Nye biler taber mere værdi

Som ung og ny i trafikken er det de færreste, der har et stort økonomisk råderum. Derfor kan det i de fleste tilfælde være fornuftigt at købe en brugt bil. En brugt bil kan være billigere at forsikre end en fabriksny, og den taber typisk heller ikke lige så meget værdi.

Omvendt skal du være indstillet på, at der kan komme flere uforudsete udgifter ved en brugt bil. Som alternativ kan du derfor overveje, om du skal lease din første bil i stedet.

Tegn den rette bilforsikring

I Danmark er det lovpligtigt med en ansvarsforsikring – det gælder uanset, om du leaser eller køber din første bil. Udover ansvarsforsikring kan du vælge kasko eller delkasko.

De fleste vælger kasko, for det giver den bedste dækning, men det afhænger din bil og dine behov. Vær opmærksom på, at låner du penge til at købe bilen, vil fx din bank kræve, at du vælger kasko. Det samme gælder ved de fleste leasingbiler. De samme krav gælder hos leasingsselskaber.

Ansvarsforsikring: Lovpligtig forsikring, som dækker skader på andre og deres ting. Den kan du nøjes med, hvis din bil ikke er meget værd. Men du skal så rent økonomisk kunne tåle at miste din bil uden erstatning.

Delkasko: Dækker en række skader, når bilen holder stille. Den er velegnet, hvis du lægger vægt på, at fx tyveri af bilen bliver erstattet, men du kan leve med, at skader, der opstår, når du kører i bilen, ikke bliver erstattet.

Kaskoforsikring: Dækker bl.a. glasskader, brand, hærværk og tyveri uanset om bilen kører eller holder stille. Kasko er især velegnet, hvis din bils værdi er så høj, at det er økonomisk vigtigt for dig, at skader bliver erstattet. Kasko er også et krav, hvis du har lånt penge til bilen, og banken har taget pant i den.


Læs mere om ansvarsforsikring

Læs mere om delkasko-og kaskoforsikring

 

 

Bil_Bilforsikring_Mand_Kørsel_iStock-1184047228 (1)

Tilpas din bilforsikring

Du kan vælge flere tilvalgsdækninger til din bilforsikring. Tilvalgsdækninger giver dig en økonomisk tryghed, men du skal overveje, om det kan svare sig. Du har flere muligheder, men især friskade er et populært tilvalg, fordi du slipper for at betale selvrisiko ved en eventuel skade. Det kan være, hvis din bil bliver stjålet eller du påkører et dyr.   

En anden populær tilvalgsdækning er parkeringsskade. Med den undgår du at betale selvrisiko fx, hvis en anden bakker ind i din bil og efterlader en bule. Det kræver dog, at du holder lovligt parkeret, og at modparten er ukendt.

Læs mere om bilforsikring til unge

 

Billigere bilforsikring med tiden

Som ung vil du typisk opleve, at din bilforsikring er dyrere de første år. Det skyldes din erfaring – eller mangel på samme - som øger risikoen for skader. Hvis dine forældre har en eller flere biler forsikret hos os, kan de med tilvalgsdækningen Superelitebarn hjælpe dig med at optjene anciennitet i GF, før du skal til at have din egen bil.

Du kan også overveje, om du vil have en højere selvrisiko. Det vil resultere i en billigere bilforsikring mod, at du selv står for en større del af regningen, hvis uheldet er ude.

Heldigvis rykker du et pristrin op hvert år, du kører skadefrit. Det giver dig en billigere bilforsikring. Skulle du alligevel få en skade, stiger din pris ikke – du bliver blot på det nuværende pristrin endnu et år. Efter 6 år uden skader bliver du superelitebilist.

Tilpas dine forsikringe - min første bil (1)

Samme vilkår ved leasing

Hos GF kan du selvfølgelig forsikre en leaset bil. I praksis er den eneste forskel, at det er leasingselskabet, der står som ejer af bilen i stedet for dig selv.

Med vores leasingpakke som tilvalg får du et loft over de eventuelle udgifter, som kan opstå, når leasingperioden slutter. Derudover dækker GF den del af førstegangsydelsen som leasingselskabet ikke dækker i de første 12 måneder af leasingperioden i tilfælde af, at din bil bliver totalskadet eller ikke bliver fundet efter tyveri.

Når du skal sælge din første bil

Der kommer formentligt et tidspunkt, hvor du skal sælge din første bil. Når du sælger en bil, skal du være opmærksom på, at bilen skal omregistreres inden fire hverdage. Hvis du ikke får omregistreret bilen, er det dig, der bliver opkrævet afgifter for bilen.

Det bedste råd er derfor, at du altid sørger for at omregistrere bilen med det samme. Det gælder uanset, om du sælger bilen til en bilforhandler eller privat person. Det kan I gøre på skat.dk i fællesskab.

Læs mere om salg af bil

 

 

Bliv godt kørende

Vi ved godt, der kan være mange spørgsmål, når du skal købe din første bil. Derfor vil vi hellere end gerne hjælpe med at finde den bilforsikring, der passer bedst til dine behov.

 

Bestil et gratis og uforpligtende forsikringstjek, hvor du får flere råd til at sammensætte den rette bilforsikring. Det tager ikke mere end ti minutter.

 

Få del i overskuddet

Som medlem i GF får du del i overskuddet. Vores overskudsdeling er din sikkerhed for, at du aldrig betaler for meget for dine forsikringer. Ønsker du at skifte til GF, står vi for alt det praktiske i forbindelse med skiftet.

Bestil et gratis forsikringstjek