Jeg skal flytte hjemmefra – hvad med mine forsikringer?

At flytte hjemmefra er en stor omvæltning, og der er mange ting at holde styr på. Én af dem er forsikringer.

Vi guider og hjælper dig med at navigere rundt i hvilke forsikringer, der er nødvendige.

Når du flytter hjemmefra, anbefaler vi altid, at du tegner en indboforsikring. Den dækker bl.a. dine ting, hvis du bliver udsat for enten indbrud, brand, visse vandskader eller hærværk.

Med en indboforsikring får du også en ansvarsforsikring, der dækker dine udgifter, hvis du bliver gjort erstatningsansvarlig for skader på andre ellere deres ting.

Flytte hjemmefra forsikringer 2

Opgradér din indboforsikring

Du skal vælge en indbosum, når du tegner indboforsikringen. Den skal svare til værdien af alt det, du har i din bolig.

Du kan også supplere/opgradere din indboforsikring med tilvalg. Det kan både være cykelforsikring, elektronikforsikring eller rejseforsikring.

Få hjælp fra dine forældre

En anden mulighed er, at hvis dine forældre har en indboforsikring hos GF, kan de tilvælge dækningen udeboende børn under 26 år. På den måde bliver det dine forældre, der betaler for din forsikring.

Du skal dog være opmærksom på, at du skal have din egen indboforsikring, hvis du ikke bor alene – selvom du er under 26 år.

Beregn din pris

Har du behov for en rejseforsikring?

Hos GF dækker vores rejseforsikring hele husstanden, året rundt. I udgangspunktet betyder det, at når du flytter hjemmefra, er du ikke længere dækket af dine forældres rejseforsikring.

Du skal derfor være opmærksom på at tegne din egen rejseforsikring, hvis du skal ud at rejse. På den måde er du dækket, hvis du skulle blive syg eller komme til skade på rejsen.

Vores rejseforsikring dækker de første 60 dage på rejsen. Skal du rejse i længere tid end det, eksempelvis hvis du holder et sabbatår i udlandet, skal du udvide rejseforsikringen.

 

Hvad skal jeg huske, når jeg flytter hjemmefra?

Tegn forsikring mod ulykker

Med en ulykkesforsikring får du udbetalt erstatning, hvis du kommer til skade på grund af en pludselig hændelse, som medfører et varigt mén. Det kan være, hvis du er ude for et trafikuheld.

Du bestemmer, hvilke dækninger du har behov for, og betaler kun for det, du skal bruge.

Mens du boede hjemme og var under 18, dækkede dine forældres ulykkesforsikring for børn fx, hvis du kom til skade, mens du dyrkede risikosport eller højrisikosport. Du var også dækket ved uheld i forbindelse med erhvervsarbejde uanset, hvor mange timer, du arbejdede.

Men når du fylder 18 år – uanset, om du bor hjemme eller ej – falder disse ekstradækninger bort. Så hvis du dyrker farlig sport eller har erhvervsarbejde, skal du tage stilling til, hvordan disse ekstradækninger skal fortsætte.

Beregn din pris

Flytte hjemmefra forsikringer 4

Når du flytter sammen med en roommate

Hvis du skal flytte sammen med en kæreste, ven eller veninde, deles I om de forsikringer, der hører til det, vi betegner som ”husstanden”.

Det gælder fx både jeres indbo- og rejseforsikring.

Forsikringer, der retter sig mod den enkelte person, fx jeres ulykkesforsikringer, deler I ikke. Det kan dog være forskelle fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, så husk at tage en snak med din forsikringsrådgiver, før du flytter sammen med andre.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er altid, I kan fordele sol og vind helt lige. Forstået på den måde, at hvis en af jer har behov for en tilvalgsdækning, kan det være en god idé, hvis den ene betaler for den ekstra dækning. Det fastsættes dog individuelt. 

Forsikringer med overskud

Hos GF Forsikring er vi ejet af medlemmerne. Derfor får du som medlem del i overskuddet, så du ikke betaler for meget for dine forsikringer. Ønsker du at blive forsikret hos GF, kan du beregne din pris eller blive ringet op af en af vores forsikringsrådgivere.