Nyt hjem? Nye forsikringsbehov!

  Ofte skyldes en flytning, at der sker ændringer i dit liv. Måske har du fået børn, eller børnene er flyttet hjemmefra. Måske har du fået nyt arbejde. Der kan være mange årsager, og uanset hvad kan ændringer i livet påvirke både din forsikringspris og dit behov for dækning. En flytning er en oplagt anledning til at undersøge, om du har de forsikringer, der passer bedst til dig.

  Ny bolig
  Gode spørgsmål, når du flytter
  Gode spørgsmål, når du flytter
  Dine forsikringer flytter automatisk med, når du ændrer adresse i folkeregisteret. Det gælder dog ikke en husforsikring, da den er tilknyttet en specifik adresse. Selvom forsikringerne som udgangspunkt følger med, når du flytter, er der alligevel nogle spørgsmål, der melder sig:

  Flytter du sammen med en, du kan dele forsikringerne med?
  Er der nu flere eller færre i husstanden, der skal forsikres? 
  Stiger eller falder værdien af dit indbo, eller er det uændret?
  Ny adresse og måske flere eller færre ting
  Ny adresse og måske flere eller færre ting

  Det er ikke kun din adresse, der bliver skiftet ud, når du flytter. Det samme gør en del af dine ting, dvs. dit indbo. Måske får du en ny sofa eller et nyt spisebord, eller måske skifter du sengen ud. Omvendt kan det også være, at du flytter i en mindre bolig, hvor der ikke er plads til alle dine ting og møbler.

  Det betyder, at forsikringssummen på din indboforsikring kan ændre sig, når du flytter. Forsikringssummen er et udtryk for den maksimale erstatning, du kan få i forbindelse med en skade. Derfor anbefaler vi, at du får gennemgået dine forsikringer hos dit selskab, når du er flyttet, så forsikringer og indbosum kan blive opdateret. Samtidig giver et forsikringstjek i forbindelse med flytning også mulighed for at se på, om du kan få en billigere og bedre forsikring.

   

  Beregn forsikring

  Undgå en selvrisiko på 40.000 kr.
  Undgå en selvrisiko på 20.000 kr.

  Når du flytter, eller der sker ændringer i dit liv, kan du risikere, at du bliver overforsikret. Overforsikring betyder, at du betaler for meget for dine forsikringer – det kan være, hvis forsikringen dækker mere end det, du har brug for, eller du betaler for to ens dækninger. 

  Det er ikke sjovt at betale for noget, du ikke får gavn af. Omvendt er det værre, hvis du betaler for lidt og er underforsikret. Underforsikring kan blive en dyr affære. Hvis du ikke har den korrekte sum på din forsikring, risikerer du at få en mindre erstatning end det, du har mistet eller fået skadet. Det svarer til, at du har en meget høj selvrisiko, fordi du ikke får erstattet den fulde værdi af dit indbo.

  Du kan altid kontakte dit forsikringsselskab og undersøge, om du måske er under- eller overforsikret.
  Brug flytningen til at skabe overblik
  Brug flytningen til at skabe overblik

  Når du flytter, er det en god ide, at du får et overblik over, hvad du har af værdi i boligen. Kig på alle dine ting og møbler, og noter værdien. I samme ombæring kan du tage billeder af tingene. Det er en stor hjælp, hvis dit forsikringsselskab beder om dokumentation, når du anmelder en skade.

  Når du ved, hvad værdien af dit indbo er, bliver det lettere at tilpasse indboforsikringen og forsikringssummen og du undgår være over- eller underforsikret.

   

  Ekstra tip til boligejere: Vedligeholdelse er den bedste investering

  Der findes ikke et hjem, der er vedligeholdelsesfrit. Derfor er det lige så vigtigt at forebygge skader som at udbedre skader. Faktisk kan der være mange penge at spare ved forebygge, så du undgår store dyre reparationer.

  En anden grund til løbende at vedligeholde er, at du undgår, at forsikringsselskabet ikke dækker en skade, fordi du har forsøgt at vedligeholde dit hjem. Det kan fx være, hvis dine vinduer og døre ikke er blevet malet, så der er gået råd og svamp i dem. Undersøg derfor omhyggeligt, hvad din husforsikring dækker, så du ved, hvad der stilles af krav til dig som husejer. 

   

  aktiv 1280x600

  Har du tilpasset dine forsikringer?
  Har du tilpasset dine forsikringer?

  Hvis du er i tvivl om, hvordan dine forsikringsforhold ændrer sig når du flytter, kan du bestille et gratis forsikringstjek. Et forsikringstjek kan klares hurtigt over telefonen, og tiden er godt givet ud.

  Du er naturligvis også velkommen til at besøge dit lokale GF-kontor. Her kan du få en uforpligtende snak om dine forsikringer, og vi guider dig til de forsikringer, der dækker netop dit behov. 


  Bestil et forsikringstjek

  Så let er det at skifte til GF
  Så let er det at skifte til GF

  Det koster ikke noget, hvis du vil skifte til GF. Vi sørger for alt det praktiske i forbindelse med skiftet, og opsiger de nuværende policer hos dit gamle selskab. På den måde kan du, ligesom mere end 300.000 andre tilfredse GF medlemmer, få en god forsikring med overskudsdeling. 

  Få nyheder fra GF Forsikring

  124.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
  Vil du også være med?

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev