Ring til os

+ 45 70 13 80 80

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Spørgsmål og svar om coronavirus/covid-19

Har du bestilt en rejse til et land/område, som Udenrigsministeriet fraråder rejse til, har du mulighed for ombooking, refusion af rejsen og i visse tilfælde dækning på din afbestillingsforsikring. Her giver vi dig et overblik over, hvordan du er stillet.


Hold dig opdateret via Udenrigsministeriet

Skal du ud at rejse, opfordrer vi til, at du holder dig orienteret om rejsevejledninger via Udenrigsministeriet. Se Udenrigsministeriets særlige informationsside om coronavirus/covid-19 

Er landet/området gult, kan du tage af sted og vil være dækket af rejseforsikringen. Er landet/området markeret med orange eller rød, er du ikke dækket af rejseforsikringen. 
Vi anbefaler, at du tilmelder dig danskerlisten, så bliver du direkte informeret, hvis rejsevejledningen ændrer sig.
 

Nej, GF's rejseforsikring dækker ikke, hvis du rejser til et område eller et land, hvor Udenrigsministeriet fraråder indrejse. Dette gælder både de såkaldte ikke-nødvendige rejser ”orange” til den mere skærpede rejsevejledning, hvor alle rejser frarådes ”rød”.

Ja, rejseforsikringen dækker som normalt i følge betingelserne, og den hjælper også, hvis du skulle blive smittet med coronavirus/covid-19.

Overvejer du at købe en udenlandsrejse på et tidspunkt, hvor din destination er orange eller rød, kan du kun bruge din afbestillingsforsikring, hvis:

 1. Destinationen er grøn eller gul i Udenrigsministeriets rejsevejledning på det tidspunkt, rejsen starter.
 2. Årsagen til afbestillingen er en dækningsberettiget skade på afbestillingsforsikringen, der ikke er relateret til coronavirus/covid-19.
Nej. Afbestillingsforsikringen dækker ikke, hvis årsagen til afbestillingen er, at du ikke ønsker at rejse.

Pakkerejser

Har du købt en pakkerejse hos et dansk rejsebureau ­- det vil sige en rejse, der består af fx hotel og flybilletter eller hotel og udflugt - skal du kontakte din rejsearrangør for at få refusion eller erstattet din rejse. I henhold til Lov om pakkerejser § 15, stk. 2. har du ret til at få samtlige beløb refunderet hos din rejsearrangør, hvis du ønsker at afbestille din pakkerejse. Læs mere om definitionen af pakkerejser.

Afbestilling på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledning kan først gøres lige op til afrejse, derfor skal du vente indtil kort tid før planlagt afrejse, før du kontakter din rejsearrangør og anmoder om ombooking eller fuld refusion.

Vi anbefaler derfor, at du venter med at tage kontakt til os i GF Forsikring, indtil du får mere information fra din rejsearrangør.

Vær opmærksom på, at du ifølge gældende EU-lovgivning ikke er forpligtet til at tage imod et gavekort eller voucher til senere brug.

Flyrejser

Bliver din flyafgang aflyst, og skal du have refunderet dine flybilletter, så kan flyselskabet enten tilbyde dig en voucher eller en ombooking. Vær opmærksom på, at du ifølge gældende EU-lovgivning ikke er forpligtet til at tage imod et gavekort eller voucher til senere brug.

I så fald skal du i stedet søge om refusion af flybillettens pris. Hvis flyet afgår som planlagt, og du alligevel bliver hjemme pga. Udenrigsministeriets rejsevejledning til din destination, skal du stadig forsøge at få billetten refunderet hos flyselskabet.

Bemærk, at der er stor travlhed hos flyselskaberne. Derfor kan det tage rigtig lang tid, inden du får refusion.

 

Øvrige rejseydelser

Når det står klart, at du ikke kan rejse, fordi Udenrigsministeriet fraråder rejser til din destination, skal du kontakte dit hotel, biludlejningsfirma eller transportselskab (ikke flyselskab) og høre, om du er berettiget til refusion for dine udgifter iht. deres salgs- eller lejebestemmelser.

Tidligst 3 dage før planlagt afrejse kan vi i GF Forsikring afgøre, om du har dækning på din afbestillingsforsikring.

1. Først skal du kontakte dit hotel, biludlejningsfirma eller transportselskab (ikke flyselskab) for ombooking eller refusion.

2. Får du helt eller delvist afslag på ombooking eller refusion, skal du bede om at få det dokumenteret på skrift, fx i en mail, også hvis din rejseudbyder kun kan tilbyde delvis refusion.

3. Nu kan du anmelde forsikringsskade til os (Onlineanmeldelse til SOS)  Husk at uploade dokumentation

Betingelser for dækning

Du skal have en gyldig afbestillingsforsikring, der er tegnet i forbindelse med eller senest 8 dage efter bestilling af rejsen, rejsen skal være købt, før Udenrigsministeriet begyndte at fraråde indrejse til dit rejsemål, og Udenrigsministeriets rejsevejledning på grund af covid-19 skal være uændret på afrejsetidspunktet. Det vil sige, at Udenrigsministeriet som minimum fraråder alle ikke-nødvendige rejser til din feriedestination.

Pakkerejser

Har du bestilt en pakkerejseskal du indbetale restbeløbet. Det er din rejsearrangør, der skal tilbagebetale dig, hvis Udenrigsministeriet fraråder rejsen på tidspunktet for afrejse. Se også spørgsmål 5.

Øvrige rejser

Står du selv for rejsen, og har du booket et ikke-refunderbart (non-refundable) hotelophold eller anden overnatning, kan du kontakte os 3 dage, før restbeløbet forfalder. Så vurderer vi dine muligheder ud fra Udenrigsministeriets aktuelle rejsevejledning og dit afrejsetidspunkt.

Vi oplever, at mange af vores medlemmer ringer til os, fordi deres flyafgang er aflyst og derfor ønsker, at afbestillingsforsikringen skal dække den tabte billet.

Mange har forsøgt at komme i kontakt med bookingportal og/eller flyselskab, men uden resultat. Eller de er blevet kastebold mellem bookingportal og flyselskab.

Det er en rigtig frustrerende situation at befinde sig i som flykunde, og det har vi fuld forståelse for. Dog er det sådan, at refusion af flybillet er noget, som skal ordnes mellem flykunde og bookingportal/flyselskab. Har du flybillet, du ikke kan få refusion for, kan du klage til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Se også spørgsmål og svar under punkt 5.

 

Hvis du har valgt en rejseforsikring med afbestillingsdækning i Danmark, dækker forsikringen, hvis du ikke kan påbegynde rejse som følge af fx sygdom eller tilskadekomst. Rejsen skal være på mindst tre overnatninger, for at forsikringen dækker. Forsikringen dækker ikke afbestilling pga. corona-situationen, medmindre du er nødt til at afbestille, fordi du er blevet syg med covid-19.

Din rejseforsikring dækker ikke ødelagt ferie (erstatningsrejse/ødelagte rejsedøgn), hvis du er rejst hjem tidligere end planlagt. Har du været syg på destinationen, har du mulighed for at anmelde dit krav til SOS.

 Se dine forsikringsbetingelser for de fuldstændige vilkår på Mit GF 

Coronalinje: Fandt du ikke svar på dit spørgsmål om coronavirus og rejseforsikring? Vores rejseskadeafdeling kan hjælpe dig alle hverdage kl. 8.30 – 16.00 på telefonnummer: +45 72 24 40 50.
Befinder du dig i udlandet og har akut behov for hjælp, kan du kontakte GF Forsikrings alarmcentral hele døgnet på telefonnummer +45 38 48 80 40.

GF Rejseforsikring

Rejseforsikring med overskudsdeling

GF’s årsrejseforsikring kan købes som et tilvalg til indboforsikringen. Den er både billigere og nemmere end en rejseforsikring, du bestiller til en enkelt rejse. Og så dækker den hele familien.

Rejseforsikring
Undgå at få en regning med hjem fra ferien

I dag skal man have det blå EU-sygesikringskort med på rejser i Europa. 

Men det blå kort dækker langt fra alle udgifter til lægehjælp, og dækker slet ikke hjemtransport.
Derfor skal du supplere med GF’s årsrejseforsikring,
så du aldrig skal spekulere på, om du er ordentligt forsikret på din og familiens rejse.

Der er flere fordele ved GF's rejseforsikring:

 • Dækker hjemtransport, hvis du bliver syg eller kommer til skade,
 • Dækker lægehjælp og hospitalsindlæggelse, hvis du bliver syg eller kommer til skade
 • Dækker erstatningsrejse, hvis du bliver syg og må indlægges i mere end halvdelen af din ferie.
 • Ferieophold i Danmark på mere end 3 døgn er også dækket.
 • Lejer du bil, scooter eller knallert, så dækker vi selvrisiko helt op til 10.000 kr.
 • 24-timers alarmcentral med dansktalende personale
 • Vi deler overskuddet med dig, fordi GF er ejet af medlemmerne.

De præcise vilkår for rejseforsikringen kan du se i forsikringsbetingelser.
Se også Spørgsmål og svar om GF’s rejseforsikring.

Tryghed på rejsen:

Du kan døgnet rundt ringe til dansktalende alarmcentral, hvis du kommer til skade. Print et rejsekort med telefonnummeret til alarmcentralen.

Hvis du allerede har en rejseforsikring hos GF, kan der gælde andre betingelser for dig. Betingelserne kan nemlig være forskellige, alt efter hvornår du har købt din forsikring. Se dine betingelser på Mit GF.

 

Få tilbud på rejseforsikring

 

Bestil rejseforsikring

Bestil rejseforsikring

Så let bestiller du årsrejseforsikring

Ring til os på 70 13 80 80, så hjælper vi dig hurtigt. Eller udfyld bestillingsformularen her på siden, og få rejseforsikringen tilføjet din indboforsikringspolice. Så kan du trygt tage af sted.

Suppler med afbestillingsforsikring eller dækningen ski og sport

Så nemt flytter du dine forsikringer over til os
Det er nemt at skifte

Hvor dækker rejseforsikringen

Hvor dækker rejseforsikringen

Her dækker GF’s årsrejseforsikring:

Hvis du vælger rejseforsikring Europa inkl. Tyrkiet, så er du dækket i Europa indtil Ural inkl. Danmark og Tyrkiet. Hvis du har suppleret rejseforsikringen med afbestillingsforsikring eller ski og sport, så dækker tilvalgsdækningerne også i dette område.

GF Rejseforsikring

Med Europa menes disse lande:
Albanien, Andorra, Azorerne, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Danmark, De Kanariske Øer, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Holland/Nederland, Hviderusland/Belarus, Irland, Island, Isle of Man, Italien, Kanaløerne, Kosovo, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Madeira, Makedonien, Malta, Moldova, Monaco, Montenegro, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Rusland indtil Ural, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien (England, Skotland, Wales), Sverige, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, Ukraine, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.

Hvis du vælger rejseforsikring verden, er du dækket i hele verden.

Har du allerede en rejseforsikring hos GF, kan der gælde andre betingelser for dig. Log ind på MitGF og se de betingelser, der gælder for din rejseforsikring

 
Medicinsk forhåndsvurdering

Medicinsk forhåndsvurdering

GF’s rejseforsikring dækker akut sygdom eller skade på din rejse. Men du kan have brug for en medicinsk forhåndsvurdering, hvis du har en kronisk sygdom eller er i behandling for en eksisterende sygdom.

Du kan tidligst få en forhåndsvurdering og et forhåndstilsagn to måneder før afrejse. Den medicinske forhåndsvurdering skal afgøre, om du også er dækket, hvis din nuværende sygdom kræver behandling under rejsen. Du skal altså ikke droppe dine rejseplaner, fordi du er i behandling for en sygdom. Når vurderingen er foretaget, får du udstedt et bindende forhåndstilsagn. Tilsagnet kræver, at dit helbred er uændret frem til afrejsedato. 

Tager du afsted uden at oplyse os om, at du har en sygdom, så risikerer du selv at skulle betale for lægebehandling.

Det er SOS International, som hjælper GF med at lave medicinske forhåndsvurderinger, så gå allerede nu ind på SOS Internationals hjemmeside, hvor du kan teste, om du har brug for en medicinsk forhåndsvurdering.
Ski, sport og aktiv ferie

Ski, sport og aktiv ferie

Er du til aktiv ferie? Så sørg for at være forsikret til den. Du kan med fordel supplere din GF rejseforsikring med tilvalget ski, sport og aktiv ferie. 

Du kan få dækket ny ferie eller få kompensation for ødelagte rejsedøgn, hvis du fx brækker dit ben på skiferien, vælter af cyklen på mountainbike-ferien eller bliver smidt af hesten på rideferien. 

GF’s rejseforsikring med tilvalg til ski og sport er nem at bestille

Tilvalgsdækning, når du dyrker farlig sport
Kan du lide at udfordre dig selv med fx ridning og elastikspring på ferien, så vær opmærksom på, at du skal have tilvalget risikosport eller højrisikosport i din ulykkesforsikring, for at rejseforsikringen dækker - alt efter, hvilken sportsgren, du dyrker.

Det er ikke nødvendigt at købe tilvalget risikosport eller højrisikosport, hvis du en enkelt gang prøver sportsaktiviteter under vejledning og opsyn af en uddannet instruktør fx tandem faldskærmsudspring med uddannet instruktør, parasailing, dykning med trykflasker, rafting eller rappelling.

Husk det blå EU-kort

Husk det blå EU-kort

Det blå EU-sygesikringskort sidestiller dig med borgerne i det land, du opholder dig i. Det vil sige, at servicen og sygehjælpen kan være helt anderledes end den, du ellers ville få i Danmark.

GF's rejseforsikring sikrer, at du har mulighed for at blive behandlet på privathospitaler, at du ikke kommer til at betale dele af din behandling på offentlige hospitaler, og at du døgnet rundt kan ringe til en dansktalende alarmcentral.

Alle i husstanden skal dog, om muligt, medbringe et blåt EU-sygesikringskort på rejsen.

Bestil i god tid

Det blå EU-sygesikringskort er gratis, og du kan bestille det online på www.borger.dk. Vær i god tid, det tager 2-3 uger at få det.
Husk, at det blå kort har en udløbsdato, så få tjekket i god tid inden afrejse, om du har brug for at bestille et nyt.

Du kan nemt finde ud af, hvordan det blå kort dækker i dit rejseland. 
Tjek her: www.huskdetblaa.dk
 
GF-rejsekort

GF-rejsekort

Når du har rejseforsikring som tilvalgsdækning til din indboforsikring, kan du benytte GF-rejsekortet, hvis du får brug for hjælp på ferien.

Hvis du bliver syg eller kommer til skade på rejsen, kan du vise hospitalet eller lægen dit rejsekort. 

På rejsekortet står der, hvem de skal kontakte for at få mere viden om, hvordan din rejseforsikring dækker dig. 

 

Hent rejsekort

Rødt og grønt kort

Rødt og grønt kort

Når du har kaskoforsikring på din bil, så er du samtidig sikret vejhjælp, hvis du kører galt eller i stå i udlandet.

 

Rødt kort

 

Det røde kort giver adgang til vejhjælp på stedet på ferien i udlandet.

 

Husk telefonnummer til SOS + 45 70 10 50 52
Du behøver ikke længere at have det røde kort med i fysisk form, når du kører ud af Danmark. Det er nok, at du har telefonnummeret med. Men hvis du alligevel ønsker at have kortet med, så kan du downloade og printe det røde kort på MitGF eller på SOS' hjemmeside.

 

Det røde kort dækker i:

 • Europa
 • Israel
 • Marokko
 • Rusland indtil Uralbjergene
 • Tunesien
 • Tyrkiet

Download det røde kort

Du kan downloade det røde kort med dine personlige oplysninger i Mit GF under bilforsikring. 

 

Grønt kort

Det grønne kort er bevis på, at din bil er ansvarsforsikret. Kører du med campingvogn, trailer eller camplet, så er den også dækket af bilens ansvarsforsikring. SOS International hjælper med vejhjælp på stedet, bugsering til værksted, lejebil osv. 

Du behøver ikke at have grønt kort med, hvis du kun kører i EU-landene og i Norge, Island, Schweiz og Andorra. Nummerpladen er bevis på, at bilen er lovpligtigt ansvarsforsikret, og det er bevis nok for myndighederne i disse lande.

Er du i bil til Storbritannien, så anbefaler vi, at du udover det sædvanlige røde kort, også tager det grønne kort med dig som bevis på, at du er ansvarsforsikret.

Download det grønne kort

Du kan downloade det grønne kort med dine personlige oplysninger i Mit GF under bilforsikring.

 

 

Skal du på bilferie i disse lande, så husk det originale, grønne kort – en udskrift er ikke nok. Kontakt os, hvis du skal bruge et originalt grønt kort, ring: 70 13 80 80Det kan ikke downloades i Mit GF:

 • Albanien
 • Aserbajdsjan
 • Hviderusland
 • Iran
 • Israel
 • Makedonien
 • Marokko
 • Moldavien
 • Montenegro
 • Rusland indtil Uralbjergene
 • Serbien
 • Tunesien
 • Tyrkiet
 • Ukraine

 

Kosovo accepterer ikke det grønne kort
Vær opmærksom på, at myndighederne i Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Det er vigtigt, at du tegner en ansvarsforsikring ved grænsen - ellers kan du risikere at blive tilbageholdt, hvis du bliver involveret i et færdselsuheld.

Overskudsdeling

Overskudsdeling

GF er ejet af medlemmerne og skal ikke tjene penge til aktionærer.

Derfor kan vi stå fast på, at forsikringer ikke skal koste mere end højst nødvendigt – det er grundideen bag vores overskudsdeling. Har vi overskud et år, får du det tilbage i form af billigere forsikringer. Vi trækker nemlig overskuddet fra i din pris for det kommende år. Denne rabat sikrer, at du ikke kommer til at betale for meget for din forsikringsløsning.

Sådan foregår overskudsdeling
Når året er omme, gør vi regnskabet op, og hvis der er overskud, bliver din andel trukket fra i prisen på dine forsikringer for næste år. På alle andre forsikringer end bil gør vi regnskabet op på selskabsniveau. For bilforsikring gælder andre vilkår.

Siden 2018 har alle medlemmer fået del i overskuddet på alle forsikringerne.  
I januar kan du logge på Mit GF og se, hvor meget du har fået i overskudsdeling og regne ud, hvor stor din rabat bliver i det kommende år. 

Vil du vide mere om overskudsdeling?

Vær opmærksom på, at hvis du er omfattet af en af vores partneraftaler, kan der gælde andre regler for dig mht. samlerabat og overskudsdeling. Kontakt os på tlf. 70 13 80 80 og hør mere.

Få nyheder fra GF Forsikring

124.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
Vil du også være med?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

 

Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar om rejseforsikring

Herunder kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, der typisk knytter sig til GF’s rejseforsikring. Vær opmærksom på, at spørgsmålene og svarene er vejledende. De supplerer eller erstatter ikke dine forsikringsbetingelser. 

Er du i tvivl, så er du altid velkommen til at ringe til dit GF-kontor, hvor der sidder rådgivere klar til at svare på dine spørgsmål. Find telefonnummer og adresse her.
En rejseforsikring dækker lægehjælp, hjemtransport og evt. erstatningsrejse, hvis du bliver syg eller kommer til skade, når du er ude at rejse.  GF’s rejseforsikring dækker hele familien og hele året. 

Kan jeg tegne rejseforsikring uden at have andre forsikringer i GF Forsikring?
Nej, GF's rejseforsikring købes som tilvalg til indboforsikringen.

Kan jeg tegne en rejseforsikring for en enkelt rejse ad gangen?
Nej, GF's rejseforsikring dækker året rundt. Uanset hvor ofte du rejser.

Hvem dækker forsikringen?
GF's rejseforsikring dækker hele familien - alle medlemmer i husstanden - bortset fra medhjælp i husholdningen. Udeboende børn dækkes også, hvis barnet er under 18 år og bor alene. Medrejsende "delebørn" med folkeregisteradresser hos en anden forælder dækkes uanset alder - forudsat at delebarnet ikke lever i fast forhold eller selv har børn. Rejseforsikringen dækker også, når bedsteforældre er forsikringstagere og rejser med ikke-forsikrede børnebørn og papbørnebørn under 18 år, der rejser uden deres forældre/papforældre. 

Hvor dækker GF's rejseforsikring? 
Rejseforsikringen kan tegnes med to forskellige geografiske dækningsområder:

 • Rejseforsikring Europa inkl. Tyrkiet dækker i Danmark og i Europa inkl. Tyrkiet.
 • Rejseforsikring verden dækker i hele verden, dvs. også i Danmark, Europa og Tyrkiet

OBS! Hvis du allerede er medlem i GF og allerede har rejseforsikring, så skal du være opmærksom på, hvor du er dækket. Ring til dit GF-kontor og hør mere.

Hvor længe dækker forsikringen?

 • Rejseforsikringen Europa inkl. Tyrkiet dækker de første 60 dage af rejsen.
 • Rejseforsikringen verden dækker de første 60 dage af rejsen.


Dækker forsikringen, hvis Det Danske Udenrigsministerium fraråder rejser til landet?

Rejseforsikringen ferie og fritid dækker ikke i områder, hvortil Det Danske Udenrigsministerium fraråder rejser til, eller hvor der er oprør, krig eller lignende. 

www.um.dk kan du finde oplysninger om forholdene på dit rejsemål inden køb af rejsen. Det Danske Udenrigsministerium har også en abonnementstjeneste, der gratis giver mulighed for at få en e-mail tilsendt, hvis rejsevejledningen ændres for dit rejsemål. 

Hvis Det Danske Udenrigsministerium fraråder rejse til landet, efter du har købt din rejse, kan du rette henvendelse til rejsearrangøren, som i henhold til Lov om pakkerejser har pligt til at refundere dig rejsens pris, hvis rejsen ikke er mulig.

Dækker rejseforsikringen erhvervsrejser eller kombinerede ferie- og erhvervsrejser?
Rejseforsikring ferie og fritid dækker ikke rene erhvervsrejser. Kombinerer du derimod privat ferie enten inden eller i forlængelse af en erhvervsrejse, så dækker rejseforsikringen den private del af rejsen. Det er en forudsætning, at du kan dokumentere den private del af rejsen, og at du selv betaler denne del.

Jeg har en hjemmeboende søn på 23 år. Er han dækket af rejseforsikring ferie og fritid? 
Ja, han har folkeregisteradresse i husstanden og er derfor også sikret, indtil han flytter hjemmefra, uanset hans alder.

Rejseforsikringen er ikke lovpligtig, men det er en god ide at have en. Det blå sygesikringskort dækker nemlig efter forholdene i det land, du rejser i. Så du kan risikere at stå med en stor regning, hvis du bliver syg eller kommer til skade på din ferie og ikke har en rejseforsikring. Skulle du blive alvorligt syg og have brug for hjemtransport, er det også kun rejseforsikringen, der dækker.
Det kommer primært an på, hvor du rejser hen, når du rejser. Rejser du i Europa, kan du vælge en rejseforsikring til Europa, men du kan også vælge en, der dækker i hele verden. Det er altså dit behov, som betyder noget, når du vælger rejseforsikring. 

Det blå EU-sygesikringskort er dit bevis på, at du har ret til samme sundhedsydelser som borgerne i det land, du opholder dig i. Derfor kan du komme til selv at skulle betale helt eller delvist for lægebehandling. Det blå EU-sygesikringskort dækker ferie- og studierejser, forretningsrejser, au pair ophold, ulønnet praktik og arbejdssøgning.

Ud over læge- og hospitalsbehandling i forbindelse med akut sygdom og tilskadekomst dækker EU-sygesikringskortet behovsbestemt lægebehandling og medicin på samme vilkår som for opholdslandets egne borgere. Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke hjemtransport.

Kortet dækker rejser af op til et års varighed, og kortet skal efter de nye regler fornys hvert 5. år. Vær opmærksom på udløbsdatoen på dit kort - de enkelte kommuner har forskellige regler om fornyelse af kortet. Eller kontakt din kommune, hvis du er det mindste i tvivl. 

Hvad koster det blå sygesikringskort?
Det blå EU-sygesikringskort er gratis og kan bestilles på www.borger.dk

Hvor (geografisk område) dækker det blå EU-sygesikringskort? 
EU-sygesikring dækker i EU- og EØS-landene samt Schweiz – nærmere bestemt følgende lande: Azorerne, Belgien, Bulgarien, Ceuta, Cypern (den græske del), (Danmark)*, Estland, Finland, Frankrig, Gibraltar, Grækenland, Guadeloupe, Guyana, Irland, Island, Italien, Kanariske Øer, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Madeira, Malta, Martinique, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Reunion, Rumænien, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig. 

*Er man i Danmark, er dækningen i det blå EU-sygesikringskort kun aktuel for andre landes borgere eller for danskere med bopæl i udlandet, der opholder sig i Danmark. 

Medicinsk forhåndsvurdering
GF’s rejseforsikring dækker, hvis du kommer til skade eller bliver akut syg på din rejse. Men dækningen kan være anderledes, hvis du har en kronisk sygdom eller er i gang med behandling for en eksisterende sygdom. Derfor har du brug for det, som vi kalder en medicinsk forhåndsvurdering.

Den medicinske forhåndsvurdering er en vurdering af, om din nuværende sygdom kræver behandling under rejsen. Når den er foretaget, får du udstedt et bindende forhåndstilsagn. 
Er dit helbred herefter uændret frem til afrejsedato, kan du roligt rejse afsted.

Tager du afsted uden at oplyse os om, at du har en sygdom, så kan du risikere selv at skulle betale behandling på hospitalet.

Vær i god tid
Du skal sørge for at få forhåndstilsagn hos SOS International, som hjælper GF med at lave medicinske forhåndsvurderinger, ca. 2 måneder før du rejser. (Du kan tidligst indhente forhåndstilsagn 2 måneder før afrejsetidspunktet).

Gå ind på SOS Internationals hjemmeside og start din medicinske forhåndsvurdering. 

Har du spørgsmål, kan du kontakte SOS rejseservice på telefon 70 21 80 78 eller på email: rejseservice@sos.eu.

 

Min svigermor er blevet alvorlig syg og er kommet på hospitalet. Kan jeg få erstatning, hvis det bliver nødvendigt at afbestille rejsen? 
Ja, hvis du har købt afbestillingsforsikring i tillæg til din rejseforsikring, så kan du få erstattet den del af rejsens pris (opholdsudgifter og transport), som du ikke kan få refunderet fra rejsearrangøren ved alvorlig og akut sygdom blandt pårørende. 

Hvilke familiemedlemmer hører til kredsen af pårørende i forbindelse med afbestilling? 
Pårørende er: 

 • forældre eller svigerforældre 
 • børn, svigerbørn eller børnebørn 
 • søskende 
 • bedsteforældre eller oldeforældre
 • svigerinder, svogre, niecer eller nevøer
 • papbørn, papforældre, papsøskende og papbedsteforældre under forudsætning af, at forholdet vedrører et aktuelt ægteskab/samlivsforhold på fælles adresse. 
 • rejseledsager, det vil sige en person, der enten er påført samme billet som sikrede, eller som har købt billet til rejsen sammen med sikrede i den hensigt at foretage rejsen i fællesskab. 

 

Jeg holder ferie i Danmark. Kan jeg få erstatning for afbestilling, hvis jeg bliver syg? 
Ja, GF's rejseforsikring dækker ferie i Danmark, når ferien er på mindst 3 overnatninger. 

Hvilke dokumenter skal jeg vise for at kunne få erstatning i forbindelse med afbestilling? 
For at kunne behandle din skade, har vi brug for følgende: 

 • Rejsearrangørens skriftlige dokumenterede krav vedlagt vilkårene for købet af rejsen. 
 • Lægeerklæring eller dødsattest i udfyldt stand. 
 • Ubenyttede flybilletter, busbilletter eller lignende. 
 • Eventuel politirapport. 
 • Andet relevant materiale. 

Hvis du har fået refunderet noget af rejsens pris fra rejsearrangøren, fratrækker vi dette beløb i erstatningen. 

Min rejse bliver ikke til noget alligevel. Kan jeg få min præmie for rejseforsikringen tilbage? 
Nej, du kan ikke få præmien tilbage for rejseforsikringen. Forsikringen gælder et helt år og skal opsiges med en måneds varsel til hovedforfald. 

På grund af frygt for terror i det land, som jeg skal rejse til, vil jeg gerne afbestille min rejse. Dækker afbestilling? 
Ja, afbestillingsforsikringen dækker, hvis der i det land, rejsen er bestilt til, opstår eller er overhængende fare for: 

 • krig eller krigslignende tilstande 
 • terrorisme 
 • naturkatastrofer 
 • epidemi 

Det er en betingelse, for at afbestillingsforsikringen dækker, at Det Danske Udenrigsministerium, Statens Serum Institut eller lignende dansk myndighed fraråder indrejse eller allerede har anbefalet evakuering. Det er også en betingelse, at beslutning om afbestilling først træffes umiddelbart inden afrejse, og at rejsearrangøren ikke tilbyder en rejse til en anden destination. 

 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg bliver syg?
Hvis du rejser i EU-, EØS-landene samt Schweiz, Færøerne og Grønland*, er du omfattet af det blå EU-sygesikringskort. 

Det er vigtigt, at du medbringer det blå EU-sygesikringsbevis på rejser til Europa. Det blå kort giver dig ret til sygehjælp på samme vilkår som opholdslandets egne borgere. GF's rejseforsikring sikrer, at du har mulighed for behandling på privathospitaler, at du ikke kommer til at betale dele af din behandling på offentlige hospitaler, og at der er adgang til en alarmcentral.

Kommer du til skade eller bliver akut syg, skal du kontakte GF's døgnbemandede central på telefonnummer +45 70 21 80 80. Du kan også printe et rejsekort med telefonnummeret, som du kan medbringe på rejsen

GF Forsikring sørger for at stille betalingsgarantier til det behandlede hospital, betaling til læger m.v. GF Forsikring forbeholder sig ret til at indtræde i din eller sikredes rettigheder i forbindelse med refusion efter det blå kort.  

Hvis du rejser uden for EU m.v.* og kommer til skade eller bliver akut syg, skal du kontakte GF Forsikrings alarmcentral, som vil sørge for, at hospitalet modtager betaling for lægebehandling, medicin m.v.  Du finder telefonnummeret på dit rejsekort. Print rejsekortet her, og tag det med på rejsen

Vores alarmcentrals læger vil samtidig følge dig under hele sygdomsforløbet og sikre, at du får den rette behandling på hospitalet.

*I samme geografiske område, som det den offentlige rejsesygesikring tidligere dækkede.

Kan jeg selv bestemme, om jeg vil transporteres hjem? 
Vores alarmcentrals læger tager stilling til, om der er grundlag for hjemtransport. Beslutningen træffes på grundlag af faktorer som diagnose, sygdommens alvorlighed og det behandlende hospitals mulighed for at give den rette behandling mv. 

Hjemtransport kan foregå enten via ambulance, rute- eller charterfly. 

Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke hjemtransport. Dækningen findes i stedet på din rejseforsikring (Europa inkl. Tyrkiet eller verden) og varetages i praksis af GF Forsikrings alarmcentral. 

Hvis jeg kommer på hospitalet og har brug for en blodtransfusion, hvordan sikrer jeg mig så, at det blod jeg får, er blevet screenet? 
Vi kan igennem GF's alarmcentral overføre screenet blod fra Danmark til hele verden. Hvis alarmcentralens læger er i tvivl om kvaliteten på det behandlende hospital, vil du enten blive overført til et passende hospital i regionen eller blive transporteret hjem til Danmark. 

Hvilke hospitaler samarbejder GF Forsikring med på verdensplan? 
GF's alarmcentral samarbejder med mange forskellige hospitaler, klinikker og læger i hele verden. At vi har et globalt netværk betyder, at vi har kvalitetssikret alle vores leverandører i netværket, og man derfor er sikret kvalificeret behandling. 

Min mor er på hospitalet. Dækker rejseforsikringen min hjemrejse, hvis hendes tilstand forværres? 
Vi dækker hjemkaldelse, hvis din pårørendes sygdom forværres akut. Hvis der ikke er tale om en forværring, er hjemrejsen for egen regning.  

Min far bor i Frankrig, og jeg skal på ferie i Italien. Hvis jeg bliver syg, dækker rejseforsikringen så tilkaldelse af min far? 
GF's rejseforsikring dækker tilkaldelse fra Danmark. Imidlertid vil vi dække rejsens pris, hvis rejsen fra Frankrig til Italien ikke koster mere end rejsen fra Danmark til Italien.
Er mit kamera dækket, hvis det bliver stjålet på ferien?
Din indboforsikring hos GF dækker tyveri. Dog gælder der særlige regler ved tyveri fra bil m.m.
Rejsegods er dækket med indtil 10 % af forsikringssummen under ophold i hele verden i indtil tre måneder. Husk, at tyveri skal anmeldes til politiet i udlandet, og at du skal have en kvittering for anmeldelsen med hjem. 

På min ferie blev min bagage forsinket i seks timer på udrejsen. Kan jeg få nogen erstatning? 
Hvis du kan dokumentere, at din bagage har været forsinket i mere end fem timer på udrejsen, så dækker rejseforsikringen dokumenteret erstatningskøb med indtil 3.143 kr. (basisår 2018) pr. skade pr. person.

Ja. Der sker ikke ændringer i din rejsedækning, selvom Storbritannien den 31. januar 2020 trådte ud af EU.

Dette gælder også, hvis du har den af vores rejseforsikringer, som hedder ’Rejseforsikring EU’. Vi har nemlig besluttet at fastholde dækning i Storbritannien. Derfor er du fortsat dækket, hvis du bliver syg eller kommer til skade i England, Skotland, Wales, Nordirland og også i Gibraltar.