Gode råd til dig, der skal på bilferie

Boern_Bil_Ferie_hygge_Overskud_1280x400

Rejsedokumenter, du skal have med på kør-selv-ferie: 

Pas 

Kørekort 

Det blå sygesikringskort
Kortet giver dig ret til sundhedsydelser på samme vilkår, som borgerne i det land, du opholder dig i på ferie, arbejde eller studie. Kortet dækker i EU, Island, Norge, Liechtenstein og Schweiz. Du kan læse mere og bestille det blå sygesikringkort her på borger.dk 

Original registreringsattest (del 1)

Andre dokumenter, der kan være relevante at have med:  

Motorvejsmærkat/vignette
I mange europæiske lande skal du betale afgifter for at køre på motorvejene – fx Østrig.

Miljømærkat 
I Tyskland, Belgien, Frankrig og Italien er der miljøzoner i en række byer, og stadig flere byer kommer med på listen. 

Det Grønne Kort 
Dog ikke et krav i EU/EØS-lande, men du skal medbringe det på bilrejser i en række lande uden for EU, fx Bosnien-Hercegovina, Tyrkiet og Montenegro. 

Det røde kort 
Kortet er et bevis på, at bilen er kaskoforsikret, og at man derfor har ret til hjælp, hvis der opstår problemer med bilen. Kortet skal ikke fysisk medbringes – man kan nøjes med telefonnummeret til SOS International alarmcentral eller downloade deres app. 

DK-skilt 
Hvis du ikke har en EU-nummerplade, er det er obligatorisk at have DK-skiltet på bilen, Kører du med campingvogn skal denne også have et skilt. 

Rejseforsikring
En rejseforsikring kan dække lægehjælp, bagage m.m. Derudover kan du kun få dækket udgifter til en hjemtransport med en rejseforsikring, hvorfor det er vigtigt at have en rejseforsikring. 

Hvad er det ellers en god idé at medbringe?

Førstehjælpskasse
Bilens førstehjælpskasse skal på plads, inden I kører. Har du allerede en, skal den fyldes op med det, der måtte mangle. Husk også sikkerhedsveste, advarselstrekant og ildslukker til bilen.

Toiletartikler
Har I lejet en feriebolig som fx et mobilhome? Så er det en god ide at medbringe toiletpapir, sæbe, opvaskemiddel og viskestykker. Det er nemlig ikke altid, at boligen er udstyret med det.

Vand og mad
Når I kører i mange timer, er det en god ide at medbringe mad og vand. En elektrisk køleboks kan være en god ide, så der altid er koldt vand og friske sandwich klar i bilen.

Oplader til telefon, iPad og GPS
Ja, det siger vel næsten sig selv. Men på en længere biltur kan du ikke undvære at kunne oplade din elektronik. Det gælder især din GPS selvfølgelig, uanset om du har en separat GPS, eller om du bruger den, der er på din telefon.

Solskærme til vinduer
På en længere tur med små børn er det en god ide med solskærme til vinduerne. Så bliver de små ikke alt for generede af solen og varmen.

Ryglænslommer
Hvis I pludselig skal bremse hårdt, kan det være farligt at have løse genstande som fx legetøj eller iPads liggende i bilen. Det løses nemt med ryglænslommer, som holder styr på alt fra bøger til telefoner.