Forsikringer på skiferien 

Ingen ferie i udlandet uden rejseforsikring. Men vidste du, at du kan få brug for yderligere tre forsikringer i forbindelse med din skiferie? Se her, hvad det er godt at have styr på, inden skitasken pakkes.

Dækker rejseforsikringen destination og ferietype?

Det er vigtigt at undersøge, inden du tager afsted, om din rejseforsikring dækker dit ferieland.

Har du fx kun dækning i Europa, men vælger du et år at tage på skiferie i USA, så skal du ændre dækningen til verdensdækning inden afrejse.

Rejseforsikringen sørger for, at du kan blive fragtet hjem, hvis det ender helt galt på pisten. Transport med fx ambulancefly til Danmark kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner. 

Erstatning hvis du bliver syg

Når du står på ski - og i det hele taget dyrker aktiv sport – vil vi anbefale dig at supplere med tilvalgsdækningen ski og sport. Med tilvalget får du dækket tab af rejsedøgn. 

Bliver du sendt til tælling af en skiskade eller en slem influenza, og må du tilbringe ferien i hotelsengen frem for på pisten, så er det også rart at vide, at den dyre skiferie ikke er helt spildt, fordi du får dækket tab af rejsedøgn. 

Vi anbefaler i øvrigt tilvalgsdækningen ski og sport til alle former for aktiv ferie, hvor hovedformålet er at dyrke for sport. Det kan fx være golfferie og cykelferie.

 
 
Stjålet og skadet skiudstyr

Bliver dine ski eller dit board stjålet, så kan din indboforsikring dække. Det gælder både eget og lejet skiudstyr.

Bliver dit skiudstyr derimod skadet, så afhænger dækning ofte af , hvilke ekstra tilvalg du har i tilføjelse til indboforsikringen. Hos GF kræver det, at du har dækningen pludselige skade.

 

 

Du kan blive gjort erstatningsansvarlig

Det kan gå vildt for sig på ski og snowboard. Og selvom alle på pisten har ansvar for at se sig for, tage hensyn og holde tilbage, så kan man utilsigtet komme til at ramle sammen med andre skiløbere.

I faldet kan du komme til at skade andre skiløbere eller deres skiudstyr.

Hvis du er skyld i skaden, så kan du blive gjort erstatningsansvarlig, og du kan blive præsenteret for en større regning til dækning af svie, smerte og skadet udstyr. Det er her ansvarsforsikringen kan hjælpe dig.

Ansvarsforsikringen er en del af din indboforsikring.

Nogle unge vælger desværre at spare på indboforsikringen, fordi de ikke synes, at de har nogle ting af værdi. Det er uklogt, for så er de ikke ansvarsforsikret, fx på skiferien.

I flade Danmark kan ansvarsforsikringen blive nødvendig, hvis du fx kommer til at cykle en anden person ned, og uheldet giver mere end bare hudafskrabninger.

Skiuheld på piste_GF Forsikring (1)

Genoptræning efter skade

Det kan tage lang tid at kommer sig over en skiskade. Og selvom rejseforsikringen hjælper dig på stedet og også sørger for, at du kommer sikkert hjem til Danmark, så stopper hjælpen fra rejseforsikringen, så snart du har dansk grund under fødderne igen. 

Får du brug for genoptræning hos fx fysioterapeut eller kiropraktor, eller giver skiskaden dig ligefrem varige men, så er det ulykkesforsikringen du må ty til.  

 

Hjælp døgnet rundt

Hvis du bliver syg eller kommer til skade på din feriedestination, så er der hjælp at hente døgnet rundt, når du har rejseforsikring.

Du finder det direkte telefonnummer til dansktalende medarbejdere hos SOS International på dit GF-rejsekort.  Rejsekortet kan du downloade her eller på din personlige side hos os, Mit GF.
 

Husk det blå!

Rejser du på skiferie inden for EU, EØS-lande og Schweiz, så skal du også huske at tage det blå EU-sygesikringskort med dig.

Det blå kort dækker dig på samme vilkår som borgerne i det land, du befinder dig i, men det dækker langt fra alt og altså heller ikke hjemtransport.

Servicen i det EU-land, du befinder dig i, kan dog være helt anderledes end den, du ellers ville få i Danmark. Der kan også være regler om egenbetaling for dele af behandlingen. Eller måske befinder du dig på en skidestination, hvor der kun er privathospitaler. Her hjælper rejseforsikringen dig også med at erstatte eventuelle udlæg, som du har haft på ferien.

Har du tjekket udløbsdatoen på det blå EU-sygesikringskort? Hvis kortet ikke længere er gyldigt, kan du bestille et nyt på www.borger.dk.
man-doing-ice-skiing-on-snow-field-in-shallow-focus-848618 (1)

Få nyheder fra GF Forsikring

138.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
Vil du også være med?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev