3 tjek inden skiferien

  Undgå skader på skiferien

  Der er tre vigtige ting, som det er godt at have styr på, inden du tager afsted på skiferie: Rejseforsikring, ansvarsforsikring og det blå EU-sygesikringskort. Læs her hvorfor.


  Rejseforsikring.
  Dækker rejseforsikringen din destination? Det er vigtigt at undersøge. Har du fx kun dækning i Europa, men vælger du et år at tage på skiferie i USA, så skal du ændre dækningen til verdensdækningen inden afrejse.

  Rejseforsikringen sørger for, at du kan blive fragtet hjem, hvis det går helt galt på pisten. Transport med fx ambulancefly til Danmark kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner. 

  Når du står på ski - og i det hele taget dyrker aktiv sport – vil vi anbefaler dig at supplere med tilvalgsdækningen ski og sport. Med tilvalget får du fx dækket tab af rejsedøgn. Det er rart at vide, at den dyre skiferie ikke er helt spildt, hvis du er uheldig og må tilbringe en del af ferien på krykker. Tilvalget dækker også lejet skiudstyr og liftkort.

  Ansvarsforsikring kan aldrig undværes, uanset om du står på ski eller ej. Ansvarsforsikringen er en del af indboforsikringen, og den kan dække dig, hvis du bliver gjort erstatningsansvarlig for en skade på en anden person eller på en anden persons ting. 

  Nogle unge vælger at spare på indboforsikringen væk, fordi de ikke synes, at de har noget af værdi. Men det er uklogt, for så er de ikke ansvarsforsikret fx på skiferien.

  Fx har du brug for ansvarsforsikring, hvis du løber ind i en anden skiløber på pisten, og personen kommer til skade. I flade Danmark kan ansvarsforsikring fx blive nødvendig, hvis du kommer til at cykle en anden person ned, og uheldet giver mere end bare hudafskrabninger.

  Det blå EU-sygesikringskort er det sidste, du skal tjekke, at du har med i skibagagen, hvis du holder ferie i EU, ES-lande og Schweiz
  Det blå kort dækker dig på samme vilkår som borgerne i det land, du befinder dig i, men det dækker langt fra alt og heller ikke hjemtransport, og servicen kan være helt anderledes end den, du ellers ville få i Danmark. Derfor er det nødvendigt at supplere med rejseforsikring

  Har du tjekket udløbsdatoen på det blå EU-sygesikringskort? Hvis kortet ikke længere er gyldigt, kan du bestille et nyt på www.borger.dk.

  Et allersidste lillebitte tjek inden du rejser: Husk også dit rejsekort fra GF med bl.a. telefonnummer til alarmcentral. Rejsekortet kan du downloade her.

  Få nyheder fra GF Forsikring

  124.000 danskere får allerede nyhedsbrev fra os.
  Vil du også være med?

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev