Forebyg indbrud i julen sammen med din nabo

Har du og din nabo ikke allerede nu en aftale om at holde et vågent øje med hinandens hjem, så brug julen som en anledning til at skabe kontakt. Nabohjælp er den bedste indbrudssikring.

Nabohjaelp_900x636

 

Download fiks og færdigt brev til din nabo (pdf)

 

Årets største højtid er også højsæson for indbrud. Mørke og mange timer eller måske flere dage med ingen hjemme giver gode arbejdsforhold for dem med lange fingre. 

Hos GF fik vi i 2016 knap 38 % flere anmeldelser på indbrud i december end i årets øvrige måneder. Og stigningen fra november til december var på hele 15,3%.

Antallet af indbrud topper normalt den 24. december, hvor indbrudstyvene er på arbejde i stedet for at spise and og danse om juletræet.

Hjælp din nabo med ”at være hjemme”
Det er godt at gøre noget selv for at forebygge indbrud, men det er endnu bedre, hvis du slår dig sammen med din nabo. Du og din nabo skal sammen få tyven til at tro, at der er nogen hjemme.  Det kan nedbringe risikoen for indbrud med op til 25 procent.

Sørg for at udveksle telefonnumre, og lav fx også en sms-kæde, hvor I informerer hinanden om mystiske personer i nabolaget, og om hvornår I er længere tid væk, fx på juleferie.

Sådan er du en god nabo i julen:

 • Forær dine nabo et tænd og sluk-ur i julegave, hvis de ikke allerede har et, og tilbyd din hjælp som levende tyverialarm, hvis de rejser væk i julen.
 • Gå en runde om naboens hus, når du alligevel er ude med hund eller skraldespand for at tjekke om alle døre og vinduer er lukket forsvarligt.
 • Parker din bil i indkørslen eller smid din cykel foran døren.
 • Kør skraldespanden ud og ind igen, og tøm postkassen for de værste reklamer og aviser.
 • Bliver det sne eller frost, så ryd også sne hos din nabo og strø salt. Lav fodspor fra dørene og hen til fx skraldespand og fuglefoderbræt – og byg måske en snemand på naboens græsplæne.

Det er din indboforsikring der dækker indbrud.

 

Undgå skade

Sådan undgår du indbrud i dit hjem

Gør det svært for tyven. Skab indtryk af liv, og hjælp hinanden som naboer med at holde et vågent øje. Det er de bedste råd mod indbrud.

Først og fremmest handler det om at gøre det besværligt for tyven at komme ind - og flygte igen. Derfor er det vigtigt med gode og moderne låse på alle døre, kældedøre og terrassedøre - også på indersiden, så tyven har svært ved at slippe væk igen. Tyven planlægger nemlig flugtvejen inden indbruddet.
 
Overvej at sikre dine vinduer ekstra med nye hasper og vindueslåse. GF anbefaler Lindrucker, et dansk firma som producerer låsebeslag, vindueslåse og vindueshasper. Som GF-kunde kan du bestille Lindrucker vindueslås og få 10% rabat på vejledende udsalgspris. Bestil låsen på Lindruckers hjemmeside. Du skal bruge rabatkoden GF, når du bestiller.
 
En anden mulighed er sikkerhedsfilm, som kan forebygge indbrud gennem glasset. Sikkerhedsfilmen ændrer ikke på vinduets udseende eller lysindfald. Læs mere om sikkerhedsfilmens egenskaber hos Inhouse Copenhagen. Du får 20% rabat på vejledende udsalgspris, bare husk at sige at du er GF-kunde, når du bestiller.

Sikkerhedsfilm-Inhouse-Copenhagen

Skab indtryk af liv og aktivitet
Når du har sikret huset med solide låse handler det om, at du skaber indtryk af liv, så tyven bliver i tvivl, om der er nogen hjemme eller ej. Mange indbrudstyve kender selvfølgelig de små kneb, vi bruger, så du skal gøre dem samtidig:
 • Brug tænd- og slukure i flere rum – til lamper, radio og tv.
 • Træk et par gardiner for og fjern værdigenstande fra vinduerne, så de ikke frister.
 • Vinduerne skal være grundigt tilhaspede.
 • Sørg for god udendørs belysning og en bevægelsessensor, der tænder lys i fx carport eller kældernedgang.
 • En høj hæk giver fred for nysgerrige blikke, men samtidig giver det indbrudstyven arbejdsro. Måske burde hæk og budskads klippes lidt ned?
 • Overvej om ekstranøglen i skuret er en god ide - en tyv med god tid og tålmodighed kan sagtens finde frem til den.

Hvis du rejser væk i længere tid:
 • Få naboen til at tømme postkassen, fylde skraldespanden og parkere sin bil i indkørslen.
 • Om vinteren er det også en god ide at få naboen til at skrabe sne og lave fodspor i sneen.
 • Lad lidt vasketøj hænge ude og legetøj flyde i forhaven, men lås stier og redskaber inde, så de ikke kan blive brugt til at bryde ind med.
 • Tag batterierne ud af ringeklokken, så du ikke afslører, at der ikke er nogen hjemme.
 • Undgå at fortælle på de sociale medie og din telefonsvarer, at du er bortrejst.
 
Nabohjælp forebygger
Flere internationale undersøgelse viser, at nabohjælp forebygger indbrud, fordi risikoen for at blive opdaget virker afskrækkende på indbrudstyve. Jo flere I er med i nabohjælp-ordningen, jo bedre.
 
Det Kriminalpræventive Råd forslår, at indbrud og nabohjælp bringes på dagsordenen fx i grundejerforeningen. Er der nogen, der nabohjælper allerede? Har nogen lyst til at organisere nabohjælp? Er der nogen, der lufter hund eller går ture i området, og som måske vil holde lidt ekstra øje?
 
 
www.stopindbrud.dk kan du læse mere om tyverisikring af dit hus og også teste dit hus for, hvor sikkert det er mod indbrud.
 
DNA-mærkning af dine ting
Du kan DNA-mærke dine ting og på den måde nedsætte risikoen for indbrud. DNA-mærkning gør det særligt svært for tyven at sælge dine stjålne ting videre, fordi det kæder kriminelle sammen med gerningsstedet.
 
selectadna_logo 
 
Som GF-kunde kan du købe et sæt til DNA-mærkning fra SelectaDNA til en særlig fordelagtig pris via et særligt link, som du finder på MitGF.
 
DNA-mærkning foregår ved, at du påfører en næsten usynlig syntetisk væske på de ting, som har en særlig værdi for tyven, fx computere, malerier, smykker, designmøbler og cykler. Væsken indeholder en unik DNA-kode, som spores tilbage til dig. De mærkede genstand registrerer du i en database hos SelectaDNA.
 
Sikkerhedstjek og alarmløsning til særpris!
Er du kunde i GF, kan du gennem Verisure få et gratis og uforpligtende sikkerhedstjek af dit hjem og et tilbud på et alarmsystem til særpris. 
 
Du får besøg af en konsulent fra Verisure, der udfører et udvendigt og indvendigt sikkerhedstjek. Og vælger du at få installeret en alarm, giver vi op til 15% rabat på din indboforsikring. Kontakt GF og bestil tid til et sikkerhedstjek.
 
Få rabat på indboforsikring
Hos GF Forsikring vil vi gerne belønne dig, hvis du gør en indsats for at undgå indbrud. Derfor får du rabat på din indboforsikring, når du har en godkendt tyverialarm installeret. Enten lokalalarm, som er opsat af godkendt AIA-installatør, eller alarm med overførsel til bemandet vagtcentral.
 
Kontakt en rådgiver, og hør mere: 70 13 80 80