Sådan undgår du indbrud i dit hjem

Forebyg indbrud med GF Forsikring

Gør det svært for tyven. Skab indtryk af liv, og hjælp hinanden som naboer med at holde et vågent øje. Det er de bedste råd mod indbrud.

 

Først og fremmest handler det om at gøre det besværligt for tyven at komme ind - og flygte igen. Derfor er det vigtigt med gode og moderne låse på alle døre, kælderdøre og terrassedøre - også på indersiden, så tyven har svært ved at slippe væk igen. Tyven planlægger nemlig flugtvejen inden indbruddet.
 
Overvej at sikre dine vinduer ekstra med nye hasper og vindueslåse. GF anbefaler Lindrucker, et dansk firma som producerer låsebeslag, vindueslåse og vindueshasper. Som GF-kunde kan du bestille Lindrucker vindueslås og få 10% rabat på vejledende udsalgspris. Bestil låsen på Lindruckers hjemmeside. Du skal bruge rabatkoden GF, når du bestiller.
 
En anden mulighed er sikkerhedsfilm, som kan forebygge indbrud gennem glasset. Sikkerhedsfilmen ændrer ikke på vinduets udseende eller lysindfald. Læs mere om sikkerhedsfilmens egenskaber hos Inhouse Copenhagen. Du får 20% rabat på vejledende udsalgspris, bare husk at sige at du er GF-kunde, når du bestiller.

Sikkerhedsfilm-Inhouse-Copenhagen

Skab indtryk af liv og aktivitet
Når du har sikret huset med solide låse handler det om, at du skaber indtryk af liv, så tyven bliver i tvivl, om der er nogen hjemme eller ej. Mange indbrudstyve kender selvfølgelig de små kneb, vi bruger, så du skal gøre dem samtidig:
 • Brug tænd- og slukure i flere rum – til lamper, radio og tv.
 • Træk et par gardiner for og fjern værdigenstande fra vinduerne, så de ikke frister.
 • Vinduerne skal være grundigt tilhaspede.
 • Sørg for god udendørs belysning og en bevægelsessensor, der tænder lys i fx carport eller kældernedgang.
 • En høj hæk giver fred for nysgerrige blikke, men samtidig giver det indbrudstyven arbejdsro. Måske burde hæk og buskads klippes lidt ned?
 • Overvej om ekstranøglen i skuret er en god ide - en tyv med god tid og tålmodighed kan sagtens finde frem til den.

Hvis du rejser væk i længere tid:
 • Få naboen til at tømme postkassen, fylde skraldespanden og parkere sin bil i indkørslen.
 • Om vinteren er det også en god ide at få naboen til at skrabe sne og lave fodspor i sneen.
 • Lad lidt vasketøj hænge ude og legetøj flyde i forhaven, men lås stier og redskaber inde, så de ikke kan blive brugt til at bryde ind med.
 • Tag batterierne ud af ringeklokken, så du ikke afslører, at der ikke er nogen hjemme.
 • Undgå at fortælle på de sociale medie og din telefonsvarer, at du er bortrejst.
 
Nabohjælp forebygger
Flere internationale undersøgelse viser, at nabohjælp forebygger indbrud, fordi risikoen for at blive opdaget virker afskrækkende på indbrudstyve. Jo flere I er med i nabohjælp-ordningen, jo bedre.
 
Det Kriminalpræventive Råd forslår, at indbrud og nabohjælp bringes på dagsordenen fx i grundejerforeningen. Er der nogen, der nabohjælper allerede? Har nogen lyst til at organisere nabohjælp? Er der nogen, der lufter hund eller går ture i området, og som måske vil holde lidt ekstra øje?
 
 
www.stopindbrud.dk kan du læse mere om tyverisikring af dit hus og også teste dit hus for, hvor sikkert det er mod indbrud.

 

DNA-mærkning af dine ting

Du kan DNA-mærke dine ting og på den måde nedsætte risikoen for indbrud. DNA-mærkning gør det særligt svært for tyven at sælge dine stjålne ting videre, fordi det kæder kriminelle sammen med gerningsstedet. En anden fordel ved DNA-mærkning af ejendele er at, hvis uheldet er ude og DNA-mærkede genstande stjæles, bortkommer mm., så fortæller DNA-mærkningen politiet hvem ejeren er og hvor det er stjålet fra og på den måde får ejeren sine værdier tilbage - også hvis de skulle havne i udlandet.

 

DNA-beskyttet

 

DNA-mærkning foregår ved, at du påfører en næsten usynlig syntetisk væske på de ting, som har en særlig værdi for tyven, fx computere, malerier, smykker, designmøbler og cykler. Væsken indeholder en unik DNA-kode, som spores tilbage til dig. De mærkede genstand registrerer du i en database hos SelectaDNA.

Se præsentationsvideo af SelectaDNA her

 

selectadna_logo 

Som GF-kunde kan du købe et sæt til DNA-mærkning fra SelectaDNA til en særlig fordelagtig pris.

 
Et DNA-mærkningssæt anvendes til hus/lejlighed/sommerhus mm. og indeholder DNA-væske til 30-35 ejendele, mærkningspind, sikringsmærker til døre, vinduer, postkasse og ejendele, samt en brugervejledning. Det hele til en favorabel pris af kun kr. 591,00.
 

Installer alarm

Vil du gå endnu et skridt videre for at sikre dit hjem og skræmme indbrudstyve væk, så er det installering af alarm.
 
Som GF-kunde kan du spare penge på alarm-abonnement og installation gennem vores samarbejdspartner G4S.
 
Du 10 % i rabat på det løbende abonnement, og du får 50 % rabat på installationen. Hvis du allerede har en sammenlignelig alarm fra en af G4S’ konkurrenter, så skal du slet ikke betale for installationen, og G4S søger for at afinstallere din gamle alarm.

Du kan læse mere om dine fordele hos G4S her. Kontakt din forsikringsklub, så vil de sørge for, at du bliver kontaktet af G4S.

 
Få rabat på indboforsikring
Hos GF Forsikring vil vi gerne belønne dig, hvis du gør en indsats for at undgå indbrud. Derfor får du rabat på din indboforsikring, når du har en godkendt tyverialarm installeret. Enten lokalalarm, som er opsat af godkendt AIA-installatør, eller alarm med overførsel til bemandet vagtcentral.
 
Kontakt en rådgiver, og hør mere: 70 13 80 80