Sådan sikrer du din varevogn mod tyveri

Sådan forsikrer du din varebil mod tyveri

En tømt varevogn kan have store konsekvenser for dig som håndværksmester. Du og dine svende kan køre tyven ud på et sidespor ved at følge disse simple råd fra GF Forsikring.

Dyrt værktøj og professionelt håndværkerudstyr er populært hos tyvene. Ifølge Rigspolitiet steg antallet af tyverier fra håndværkeres varevogne hele 35 % fra 2016 til 2017.

Det koster både tid og penge at få tingene erstattet, og måske skal varevognen også afsted på værksted. Det kan få ganske alvorlige konsekvenser – ikke mindst hvis man bliver nødt til at aflyse opgaver hos kunder. Derfor er det vigtigt, at du som erhvervsdrivende har sikret dig de rigtige dækninger i dine forsikringer.

Ansvarsforsikringen dækker ikke
Husk, at din ansvarsforsikring ikke dækker tyveri fra varevognen. Det er vigtigt først og fremmest at have en erhvervsbilforsikring, men derudover skal du også have en løsøreforsikring med transportdækning, hvis du vil være dækket i tilfælde af tyveri fra varevognen på alle tider af døgnet og uanset, hvor den er parkeret.

 

Fem tips til at passe på din varevogn:

1. Parker sikkert og trygt
Tænk over, hvor du parkerer din varevogn. Du gør det svært for tyven, hvis den er parkeret op ad en husmur eller med bagenden op mod en hæk eller carport. Parker varevognen i et område med belysning eller tætliggende huse. Lav evt. aftaler med naboerne om at holde et ekstra øje med varevognen.

2. Beskyt dit værktøj
Fjern dyrt værktøj fra din vogn. Skal det blive i vognen, så placer det et sted, der ikke er synligt for tyven eller svært at komme til. Sæt synlige eller usynlige mærkater på dit udstyr, så det efterfølgende kan spores.

3. Vær synlig og overvej alarm og lås
Marker på din varevogn med synlige klistermærker, at varevognen er tyverisikret. Installér overvågningsalarm og sørg for, at din varevogn er forsvarligt låst med godkendte låse.

4. Anmeld dit tyveri
Sørg for, at tyveriet bliver politianmeldt. Det giver politiet mulighed for at efterforske og opklare tyveriet. Anmeldelsen er også vigtig i forhold til statistik og større fokus på området. Skulle du blive udsat for tyveri, så sørg for at have fotodokumentation af alt dit udstyr, så du kan dokumentere, hvad der er stjålet.

5. Få tjekket dine forsikringer
Få foretaget et forsikringstjek hos dit forsikringsselskab. Vær opmærksom på, at mange erhvervsforsikringer kan tilpasses efter individuelle behov og med mange forskellige tilvalgsmuligheder. Vær ekstra opmærksom på, om du har en transportdækning, der dækker i tilfælde af tyveri fra varevognen på alle tider af døgnet og uanset, hvor den er parkeret.

Læs mere om erhvervsbilforsikring

Læs mere om løsøreforsikring